неділя, 01 травня 2022 17:57

"Шахтар" і "Гайдук" у благодійному матчі забили шість голів на двох
4

У неділю, 1 травня, донецький "Шахтар" зіграв свій п'ятий благодійний поєдинок від початку російського вторгнення на територію України. Приймав "гірників" у Спліті місцевий "Гайдук".

На футбольне поле донецька команда вийшла у спеціальних футболках з написом "Збережіть Маріуполь" (Save Mariupol) і нагадуванням про Азовсталь, яку нещадно бомбардує ворожа авіація. Після виконання гімнів учасники матчу вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих українців.

Футболісти "Шахтаря" та "Гайдука" перед благодійним матчем у Спліті
Фото: скріншот з відео
Футболісти "Шахтаря" перед благодійним матчем із "Гайдуком" у Спліті
Футболісти "Шахтаря" та "Гайдука" перед благодійним матчем у Спліті
Футболісти "Шахтаря" та "Гайдука" під час хвилини мовчання перед благодійним матчем у Спліті

"Шахтар" розпочав гру дуже активно. В першій же атаці гості створили небезпеку біля воріт суперників. Було кілька потенційно хороших ударів, проте кожного разу намагання "гірників" блокували захисники.

На 7-й хв. неприємного ушкодження зазнав Михайло Мудрик. Футболіст не зміг продовжити поєдинок, тому Роберто Де Дзербі змушений був робити першу заміну.

Відкрили рахунок господарі. Віктор Корнієнко грубо помилився у захисті, хорвати перехопили м'яч, і партнер по команді вивів Марина Любичича на ударну позицію. Нападник не залишив шансів Андрію П'ятову, поціливши точно в дальній кут від стійки - 0:1.

У середині тайму "Шахтар" двічі загрожував воротам "Гайдука". Спочатку головою пробив Микола Матвієнко, а згодом ногою Корнієнко. В обох епізодах свою команду врятував голкіпер хорватської команди.

Не менш вдало воротар Йосип Посавець зіграв і в наступних моментах. Голкіпер у стрибку відбив у бік удар головою Кирила Сігеєва. А далі виявився спритнішим за Манора Соломона, котрий вибіг фактично один на один зі стражем воріт.

Наприкінці першої половини нічого небезпечного команди не створили. Зате вже на старті другої "Гайдук" забив удруге. Франьо Лазар скористався навісом з лівого флангу та пробив повз захисників і воротаря - 0:2.

На 59-й хв. "Шахтар" відіграв один гол. Соломон протягнув м'яч лівим флангом повз кількох суперників і прострілив в район 11-метрової позначки. Один з "гірників" промахнувся, а от Дмитро Топалов без перешкод пробив у сітку - 1:2.

Пройшло ще 15 хв., і донеччани зрівняли рахунок. Денис Шостак увірвався до штрафного майданчика, прибрав на замахові захисника та викотив м'яч на дальню стійку на зовсім вільного Петра Стасюка - 2:2.

Паритет тримався недовго. Провалився центр захисту "Шахтаря" на чолі з Ярославом Ракицьким. Любичич приборкав м'яч після довгої передачі та красиво переграв голкіпера - 2:3.

Та все ж "гірники" вирвали нічию в компенсований час. Третій гол став дуже схожим на другий. Тільки цього разу прострілював уздовж воріт Дмитро Криськів, а забив Андрій Борячук. Підсумковий рахунок - нічия 3:3.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" і "Гайдук" у благодійному матчі забили шість голів на двох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути