неділя, 23 липня 2017 12:09

Шаблістка Ольга Харлан стала триразовою чемпіонкою світу

Шаблістка Ольга Харлан стала триразовою чемпіонкою світу
Тричі "золота" Ольга Харлан .Фото: facebook.com

Лідерка збірної України з фехтування на шаблях Ольга Харлан втретє в кар'єрі виграла чемпіонат світу.

У фіналі українка здобула перемогу над Аззой Бесбес з Тунісу з розгромною перевагою - 15:5. Бесбес стала справжньою сенсацією світової першості в Лейпциґу - ніколи раніше не піднімалася на найвищу сходинку п'єдесталу пошани на міжнародних турнірах FIE і не проходила далі 1/4 турнірної таблиці чемпіонатів світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харлан тріумфально повернулася у великий спорт після операції

Наша спортсменка провела відмінний турнір. В 1/32 Ольга здобула перемогу над своєю співвітчизницею Ольгою Жовнір - 15:7. Далі вибила з боротьби польку Богну Йозвьяк, обігравши суперницю - 15:9, а 1/8 фіналу виграла в італійки Росселли Грегоріо - 15:12.

У наступному раунді українка виявилася сильніша за японку Норико Тамура, 15:9, а після перемоги взяла реванш у француженки Сесіль Берді, якій програла на чемпіонаті світу в Тбілісі, 12:15. Цього разу українська фехтувальниця впевнено перемогла з рахунком 15:10.

Для Харлан це третє золото чемпіонату світу. До цього спортсменка вигравала турніри такого масштабу 2014 року (Казань) і 2013 року (Будапешт).

Цього сезону лідерка збірної виступила на чотирьох міжнародних турнірах: на етапі Кубка світу в Тунісі, на гран-прі в Москві, а також на континентальній і світовій першостях. Українській шаблістці вдалося взяти медаль лише в Тунісі.

Більшу частину стартів цього року Харлан пропустила через операцію на плечі, яку їй зробили в жовтні 2016-го, і випала з тренувального процесу на три місяці.

Зараз ви читаєте новину «Шаблістка Ольга Харлан стала триразовою чемпіонкою світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути