четвер, 01 лютого 2018 13:13

Росії повернули перемогу в медальному заліку Сочі-2014

Росії повернули перемогу в медальному заліку Сочі-2014
Суд в Лозанні виправдав 28 російських спортсменів, ще 11 реабілітовані частково. Фото: zarplatyinfo.ru

Спортивний арбітражний суд в швейцарській Лозанні (CAS) задовольнив апеляції 28 російських спортсменів на рішення МОК про довічне відсторонення від Олімпіад.

Про це інформує офіційний сайт інстанції.

Ще 11 апеляцій задоволено частково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада-2018: російським спортсменам поставили жорсткі вимоги

До числа реабілітованих олімпійців увійшли бобслеїсти Дмитро Труненков, Олексій Негодайло Олексій Олександрович, Ольга Стульнева, Людмила Удобкіна, скелетоністи Олександр Третьяков, Сергій Чудінов, Олена Нікітіна, Марія Орлова, лижники Олександр Легков, Євген Бєлов, Максим Вилегжанін, Олексій Пєтухов, Микита Крюков, Олександр Безсмертних, Євгенія Шаповалова, Наталія Матвєєва, ковзанярі Ольга Фаткуліна, Олександр Румянцев, Іван Скобрев, Артем Кузнєцов, саночники Тетяна Іванова, Альберта Демченко, а також хокеїстки Катерина Лебедєва, Катерина Пашкевич , Тетяна Бурина і Катерина Смоленцева.

CAS визнав, що факт порушення ними антидопінгових правил не був підтверджений, і постановив, що їхні результати на сочинській Олімпіаді мають бути відновлені. Таким чином, після завершення процедури збірна Росії повернеться на перше місце в загальнокомандному заліку: в її активі стане 11 золотих медалей, що дозволить обійти команду Норвегії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію наперед звинуватили у вживанні допінгу на Олімпіаді-2018

Комісія МОК за результатами розслідування допінгового скандалу прийняла рішення призупинити статус Олімпійського комітету Росії.

Також МОК довічно усунув 43 російських спортсменів. Рішення було прийнято за результатами роботи комісії МОК під керівництвом Дениса Освальда. Комісія займалася перевіркою допінг-проб сочинської Олімпіади.

При цьому чисті російські спортсмени, в пробах яких не було виявлено допінг, зможуть виступити в Пхенчхані під олімпійським прапором.

Зараз ви читаєте новину «Росії повернули перемогу в медальному заліку Сочі-2014». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути