неділя, 26 листопада 2017 10:45

Росіянин розбив українця в бою за титул

Росіянин розбив українця в бою за титул
Ковальов тричі відправляв Шабранського в нокдаун в перших двох раундах

Сьогодні вранці за київським часом в театрі "Madison Square Garden" у Нью-Йорку, США, українець В'ячеслав Шабранський змарнував шанс стати чемпіоном світу. Бій за вакантний титул WBO у напівтяжкій вазі з росіянином, екс-чемпіоном світу Сергієм Ковальовим тривав неповні два раунди. Перед його зупинкою Шабранський тричі побував у нокдаунах – двічі у першому раунді і раз в другому. Gazeta.ua робить висновки з цього бою.

Шабранський – не елітний рівень

Уродженець Коростишева, що на Житомирщині, виявився цілковито не готовим протистояти одному з лідерів своєї вагової категорії. Він не виправив вади у захисті – пропускав усі кроси справа, як і в програному рік тому бою з кубинцем Салліваном Баррерою. Бій показав, що Шабранський випадково опинився на цьому рівні. Ковальов виявився бійцем з іншої ліги і значно вищим за класом, ніж українець. "Руйнівник" повернувся, ставши дворазовим чемпіоном світу. Чи став сильнішим – питання, на яке бій з Шабранським не відповів.

Всі титули Ворда – у росіян

Після того, як у вересні чемпіон світу у напівтяжкій вазі за трьома основними версіями, американець Андре Ворд оголосив про завершення кар'єри, всі його пояси знайшли нових власників. Їх розіграли у листопаді і всі вони отримали російську прописку. Спершу Дмитро Бівол завоював титул WBA, згодом Артур Бетербієв – IBF, і врешті Сергій Ковальов став володарем титулу WBO.

В листопаді 2013 року Ковальов провів перший захист титулу WBO у бою з українським боксером Ісмаїлом Сіллахом. І знищив його в другому раунді. Історія повторилась через чотири роки в поєдинку зі ще одним українцем

Другий українець програє в другому раунді

В листопаді 2013 року Ковальов провів перший захист титулу WBO у бою з українським боксером Ісмаїлом Сіллахом. І знищив його в другому раунді. Історія повторилась через чотири роки в поєдинку зі ще одним українцем.

Далі - елімінатори

У 2018 році слід чекати російські "розбірки" у цьому дивізіоні. Всі новоспечені чемпіони відкриті до об'єднувальних боїв. Також обговорюється можливість проведення турніру Всесвітньої боксерської суперсерії в цьому дивізіоні.

Єдина українська надія

Єдиним українцем, здатним кинути виклик російському домінуванню, є харків'янин Олександр Гвоздик. Його перші місця в усіх рейтингах дозволяють сподіватися, що вже у новому році він вийде на чемпіонський бій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Без політики": що треба знати про титульний бій між росіянином та українцем

В'ячеслав Шабранський зазнав другої поразки – другої нокаутом – при 19-ти перемогах, 16 нокаутом. Сергій Ковальов здобув 31-шу перемогу, 27-му нокаутом, має дві поразки і нічию.

Зараз ви читаєте новину «Росіянин розбив українця в бою за титул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути