Ексклюзиви
неділя, 16 червня 2019 21:58

Росіяни вважають Попова відкриттям Кубка світу

Росіяни вважають Попова відкриттям Кубка світу
Денис Попов мріє заграти в київському "Динамо"

Російський сайт "Чемпіонат" назвав 5 гравців, які стали відкриттям Кубка світу для гравців до 20 років. Турнір учора завершився в Польщі. Третім номером назвали захисника київського "Динамо" Дениса Попова.

"Непопсовий вибір - в чемпіонській Україні було ще кілька гравців, які цілком заслуговували потрапляння в цей список. Найвідоміші з них - Лунін і Булеца, але перший уже є гравцем "Реала", про який знають всі, а другий з великою ймовірністю отримає свою порцію захоплень від ЗМІ.

Попов, який теж здорово провів турнір, ризикує залишитися непоміченим громадськістю. Денис - захисник з київського "Динамо"; за першу команду в цьому сезоні в офіційних матчах він виходив лише раз, зате непогано проявив себе в матчах молодіжної Ліги чемпіонів.

У збірній України U20 Попов грав правого крайнього захисника в трійці центральних. В першу чергу Дениса виділяла гра з м'ячем: власники золотих медалей часто починали атаки саме через правий полуфланг або фланг, де і розташовувався Попов при початку атак. Денис цілком непогано б'є оборонні лінії передачами низом (причому може віддавати передачі і слабкою ногою), володіє хорошим силовим дриблінгом і не позбавлений техніки. За підсумками Кубка світу Попов - шостий за кількістю просуваючих передач і дев'ятий - по передачам в фінальну третину (серед всіх гравців), при цьому Україна в середньому володіла м'ячем всього 42% часу. Важливо відзначити, що Попов набивав передачі в фінальну третину довгими верховими пасами, але стиль його збірної пропонує велику кількість таких передач.

В обороні Денис дуже агресивно вилітає в відбір з лінії оборони; найчастіше йому вдається зіграти на випередження, але періодично такі епізоди закінчуються жорстким стиком і фолом - втім, над цим можна працювати. З іншими компонентами все нормально: Попов правильно вибирає позицію, вчасно виходить на перехоплення, підбір або блок удару, сильний в повітрі. Його вміння грати на другому поверсі допомагає і в атаці: на Кубку світу Денис забив три м'ячі головою, всі - після кутових".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 років по тому. Росіяни ніяк не заспокояться після голу Шевченка

На Кубку світу Попов зіграв 6 матчів. Через вилучення в півфіналі пропустив фінал.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вважають Попова відкриттям Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути