Ексклюзиви
пʼятниця, 18 березня 2022 12:10

Росіян та білорусів усунули від участі у чемпіонаті Європи з літніх видів спорту

Росіян та білорусів усунули від участі у чемпіонаті Європи з літніх видів спорту
Російська спортсменка Марія Ласіцкене не зможе брати участь у міжнародних змаганнях найближчим часом. Фото: Instagram.com/lasitskene.maria

Організаційний комітет чемпіонату Європи з літніх видів спорту-2022 у Мюнхені ухвалив рішення усунути від змагань спортсменів із Росії та Білорусі.

Заборона поширюється на офіційних осіб, повідомляє Sportarena.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію відсторонили на два роки від Єврохокейтуру

"Кожен з наших видів спорту вже підтвердив, що вони не запрошують і не дозволяють участь російських та білоруських спортсменів та офіційних осіб у своїх заходах – відповідно до рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету.

Ми єдині у нашому засудженні війни Росії проти України, і ми знову заявляємо, що всі ми солідарні з Україною та її народом. Ми вважаємо немислимою участь російських та білоруських команд у нашому заході" - заявив голова правління Мюнхена-2022 Лібор Варханік.

Раніше на Генеральній асамблеї Діамантової ліги, що відбулася 17 березня в Белграді, було прийнято рішення про виключення від змагань усіх російських та білоруських легкоатлетів.

Рано вранці 24 лютого Росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна РФ проти України продовжується вже 23-й день.

Зараз ви читаєте новину «Росіян та білорусів усунули від участі у чемпіонаті Європи з літніх видів спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути