понеділок, 07 грудня 2009 13:47

Російську бобслеїстку почали виводити з коми

Російську бобслеїстку почали виводити з коми

Російську бобслеїстку Ірину Скворцову, яка 23 листопада отримала серйозні травми на санно-бобслейній трасі в німецькому Кенігзее, почали виводити із стану штучної коми. Первинна реакція організму спортсменки на вивід з коми виявилася позитивною. Процедура займе декілька днів, повідомляє РИА Новости.

За словами співробітниці прес-служби Федерації бобслею і скелетона Росії Людмили Козлової, пробна спроба виведення Скворцової з коми була зроблена в суботу, 5 грудня. Результат виявився позитивним, і 7 грудня лікарі приступили до повної процедури виводу з коми.

У процедурі бере участь один російський лікар. 8 грудня в Траунштайн, де знаходиться Скворцова, повинні прилетіти ще один фахівець - німецький хірург-травматолог. Після цього буде визначена подальша стратегія лікування.

Питання про транспортування 20-річної Скворцової до Москви поки не піднімалося. Як і раніше зберігається ризик ампутації ноги спортсменки.

23 листопада на трасі в Кенігзее під час тренувальних заїздів зіткнулися два російські екіпажі-двійки - чоловічий і жіночий. Жіночий екіпаж, в якому знаходилися Скворцова і Надія Філіна перекинувся, після чого в нього врізався чоловічий боб, що стартував з іншого старту (розташованого вище на трасі).

У результаті у Скворцової були роздроблені кістки тазостегнового суглоба. Крім того, чоловічий боб проїхав їй по нозі, перерізавши стегнові артерії і нерви. Троє інших російських бобслеїста (Філіна, Євген Пашков і Андрій Матюшков) отримали незначні травми.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Російську бобслеїстку почали виводити з коми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути