Ексклюзиви
неділя, 26 листопада 2017 19:41

Російський віце-прем'єр доручив Родченкову проколоти посуд з сечею українця - ЗМІ

Російський віце-прем'єр доручив Родченкову проколоти посуд з сечею українця - ЗМІ
У допінг-справі Родченкова спливли нові подробиці. Фото: contextap.ru

Віце-прем'єр Росії Віталій Мутко брав участь у допінг системі, яка існувала в країні.

Про це в інтерв'ю The Daily Mail розповів Джим Уолден, адвокат екс-глави Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коктейль Родченкова": російські спортсмени приймали допінг разом з алкоголем

"Є одна річ, яка мене найбільше обурила і шокувала в розмові, що відбулася в 2013 році. Передбачалося, що Родченков мав проколоти посуд з сечею українського спортсмена, щоб він виглядав брудним і щоб російський спортсмен переміг. Мій клієнт знайшов причину не робити цього. Про це буде розказано докладніше, коли вийде звіт комісії Шміда", - сказав Уолден.

При цьому зазначив, що все робилося з санкції віце-прем'єра Росії, а також голови Уряду країни з питань спорту, туризму і молодіжної політики Віталія Мутка.

"Є багато доказів, які я міг би довести до вашого відома. Наприклад, Родченков провів три зустрічі з Мутком в Сочі-2014. Я так зрозумів, Мутко розглядав можливість залишити сочинську лабораторію і після Ігор. Також у Григорія залишилися записи, які він робив для Мутко. Одна з них розповідає, що може статися після повторного огляду зразків, узятих на Олімпіаді", - сказав адковат.

Раніше Росія втратила перше місце в медальному заліку Сочі-2014, опустившись на третю позицію. В цілому збірну РФ позбавили вже 9 медалей - 3 "золота", 4 "срібла" і 2 "бронзи".

Раніше екс-глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков пообіцяв опублікувати нові дані про допінг-систему в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Російський віце-прем'єр доручив Родченкову проколоти посуд з сечею українця - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути