пʼятниця, 19 травня 2017 15:08

Російський Кубок конфедерацій може стати останнім в історії

Російський Кубок конфедерацій може стати останнім в історії
Кубок конфедерацій є тестовим турніром перед мундіалем. Фото з соцмереж

Подальше проведення футбольного Кубка конфедерацій недоцільно.

Такого висновку за інформацією Globo Esporte дійшла Міжнародна федерація футболу (ФІФА) на своєму щорічному конгресі, який відбувся в Бахрейні.

ФІФА розглядає можливість зберегти цей принцип, однак замінити його іншим турніром: або Кубком світу U-20, або новим клубним чемпіонатом світу. Одна з головних причин можливого скасування Кубка конфедерацій - проблеми з його проведенням перед двома майбутніми після російського мундіалями. Вони відбудуться в Катарі і, швидше за все, одразу в трьох країнах - США, Мексиці й Канаді.

Втрачають інтерес до товариського турніру національні збірні. Чинний чемпіон світу Німеччина повезе в Росію напіврезервний склад.

Ще один важливий аспект нинішнього турніру - комерційний: до старту залишився місяць, а більш як половину квитків не реалізували. Жоден російський телеканал не зміг домовитися з ФІФА про викуп прав на трансляції. Причина - занадто висока вартість ($120 млн).

З 2001 року Кубок конфедерацій має характер тестового турніру напередодні Кубка світу і проходить за рік до нього в країні-господині мундіалю. Чинний володар трофею - національна збірна Бразилії.

Зараз ви читаєте новину «Російський Кубок конфедерацій може стати останнім в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути