пʼятниця, 28 грудня 2018 17:12

Російський біатлоніст продовжує виступи в українській формі

Російський біатлоніст продовжує виступи в українській формі
Жирний розповів про виступи за збірну України. Фото: biathlon.com.ua

Російський біатлоніст Олександр Жирний, який чотири роки захищав кольори України, продовжує виступати в українській формі.

"Бігаю в українському комбінезоні бо регіон, за який виступаю не видав. Що маю, в тому і бігаю. Залишилося багато екіпіровки після чотирьох сезонів, що я виступав за збірну України. Куди я буду її дівати?

Після чемпіонату Росії в Ханти-Мансійську в 2014 році мені сказали, що ні в яку команду брати не будуть. Після цього я вийшов на зв'язок з федерацією біатлону України і почав вести з ними діалог з приводу переходу.

Українського коріння у мене немає, та й карантин довелося відсидіти. Мова я не вчив. Але за цей час почав розуміти мову. У команді всі розмовляли російською. Проблем з цим не було.

Друзі, звичайно, були здивовані. Хтось відмовляв: "Навіщо? Там починається війна". Був у переході якийсь ризик. Я сам не був упевнений, що все буде на 100 відсотків добре в зв'язку з цими подіями. Але потім приїхав у команду, почав спілкуватися з людьми і зрозумів, що тут все буде нормально. Головне - тренуйся, готуйся, показуй результат.

Друзі, звичайно, були здивовані. Хтось відмовляв: "Навіщо? Там починається війна"

Чому все завершилося? У нас була домовленість на олімпійський цикл. Стояла мета - потрапити на Ігри в Пхенчхан. Шкода, що не вийшло. Я намагався зробити все можливе, всю роботу виконував. Думаю, на моє непопадання на Олімпіаду вплинула зміна тренера. З 2016-го прийшов новий наставник, з яким ми не знайшли контакт.

Під час зворотного переходу з боку української федерації питань не було взагалі ніяких. Все було спокійно. Президент федерації Володимир Бринзак сказав, що ніяких перешкод для мене не буде: "Хочеш бігай за Росію, хочеш - не бігай. Справа твоє". Я повідомив, що ще сезон повиступали, а далі прийму рішення", - розповів Жирний matchtv.ru.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітан збірної України з біатлону незадоволена роботою сервісменів

У першому спринті на Іжевськії гвинтівці Олександр Жирний, який повернувся цього літа до Росії, посів 45 місце, у другому - 24.

Зараз ви читаєте новину «Російський біатлоніст продовжує виступи в українській формі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути