субота, 23 листопада 2019 09:05

Російських шахраїв від спорту не допустять до Олімпіади в Токіо

Російських шахраїв від спорту не допустять до Олімпіади в Токіо
Через допінгові скандали російських легкоатлетів не допустили до Олімпіади в Ріо

Комітет із відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) рекомендував визнати Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) невідповідним антидопінговим стандартам. У заяві комітету, оприлюдненому в п'ятницю, 22 листопада, говориться про "серйозні наслідки" для РУСАДА. Результатом може стати позбавлення акредитації та недопуск Росії до участі в наступних літніх Олімпійських іграх в Токіо в 2020 році. Про це пише facenews.ua

Як заявив глава комітету Джонатан Тейлор в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, він очікує, що запропоновані рекомендації схвалить виконавчий комітет WADA, який 9 грудня на позачерговому засіданні має ухвалити остаточне рішення про штрафні заходи проти РУСАДА.

Раніше стало відомо, що призупинено відновлення повноцінного членства Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) в Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій.

23 вересня було оприлюднено інформацію, що експерти WADA знайшли сліди змін в базі даних Московської антидопінгової лабораторії, яку їм раніше передали для вивчення.

15 листопада, в інтерв'ю газеті The New York Times глава РУСАДА Юрій Ганус підтвердив, що в Росії були змінені результати тисяч допінг-тестів невизначеної кількості спортсменів. За його словами, дані про пробах на допінг "ховалися і замінювалися", щоби захистити репутацію і нинішню позицію колишніх видатних атлетів, які сьогодні займають різні посади в уряді РФ або є високопоставленими спортивними чиновниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію хочуть відсторонити від Євро-2020

Міністр спорту РФ Павло Колобков виступив із заявою про те, що ніяких маніпуляцій не було, але вказав на технічні проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Російських шахраїв від спорту не допустять до Олімпіади в Токіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути