пʼятниця, 23 грудня 2011 11:26

Російська тенісистка вирішила виступати за збірну Казахстану

Російська тенісистка вирішила виступати за збірну Казахстану

Російська тенісистка Ксенія Первак, яка займає 39-е місце в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA), виступатиме за збірну Казахстану.

У складі цієї команди Первак планує зіграти на Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні. Про це розповів президент Федерації тенісу Росії (ФТР) Шаміль Тарпіщев, повідомляє РИА Новости.

За словами Тарпіщева, батько тенісистки сказав, що в Казахстані Первак запропонували "хороші умови". Президент ФТР підкреслив, що спортсменка вже заграна за збірну Росії та виступити на Олімпіаді-2012 не зможе. Тарпіщев висловив думку, що Первак вчинила "непатріотично".

У профілі тенісистки на офіційному сайті WTA зазначено, що 20-річна Первак представляє Казахстан, а замість колишнього написання її імені (Ksenia) наведено нове - Xeniya.

Первак - не перша тенісистка російського походження, що змінила тенісне громадянство і вирішила виступати за Казахстан. Кілька таких гравців виступають у чоловічій збірній цієї країни з тенісу - зокрема, двоюрідний брат Анни Курнікової Євген Корольов.

Зараз ви читаєте новину «Російська тенісистка вирішила виступати за збірну Казахстану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути