четвер, 24 січня 2013 18:44

Російська біатлоністка хоче виступати за збірну України

Російська біатлоністка хоче виступати за збірну України
Марія Панфілова ФОТО: rusbiathlon.ru

Російський біатлон втратив чергову спортсменку. Марія Панфілова (дівоче прізвище - Садилова) відтепер виступатиме за збірну України.

Про це розповів чотириразовий чемпіон Олімпійських ігор Олександр Тихонов. "Хочу повідомити вам про ситуацію з Марією Панфіловою. Я вже чув, що Маша зараз виїхала в Україну, щоб спробувати домовитися виступати за їхню команду. І за моєю інформацією у неї це начебто вийшло", - передає слова екс-президента Союзу біатлоністів Росії "Советский спорт".

Раніше також повідомлялося, що Панфілова може вести переговори з Білоруською федерацією біатлону. Однак ця інформація не знайшла підтвердження.

Згідно Олімпійської хартії, Панфілова вже через рік зможе виступати за будь-яку збірну світу на Олімпіаді. Діючі правила дозволяють виступати за іншу країну через три роки після останнього офіційного старту за збірну своєї країни. Відзначимо, що востаннє за Росію Панфілова виступала в січні 2011 року, вигравши мас-старт на Універсіаді.

Після цього була перерву, пов'язана з декретною відпусткою. А коли Панфілова знову потрапила в сферу інтересів збірної Росії і була запрошена на грудневий етап Кубка IBU в Отепя, спортсменка від пропозиції відмовилася.

Як повідомляють "Известия", в середу Панфілова весь день провела в Центрі спортивної підготовки в Тюмені і оформила звільнення. Особистий тренер біатлоністки Леонід Гур'єв вже підтвердив розлучення з підопічною.

Нагадаємо, раніше спортивне громадянство змінили Дарина Домрачева, яка тепер є лідером збірної Білорусі та Анастасія Кузьміна - сестра Антона Шипуліна, яка тепер виступає за Словаччину. Обидві спортсменки неодноразово ставали призерами етапів Кубка світу, чемпіонатів світу. Кузьміна є олімпійською чемпіонкою Ігор 2010 року у Ванкувері в спринті та срібною призеркою гонки переслідування. Домрачева у Ванкувері виграла "бронзу" в індивідуальній гонці.

Марія Панфілова - молода перспективна спортсменка, якій пророкували виступ в основній збірній Росії. Свою єдину гонку на етапі Кубка світу вона провела в грудні 2009 року, зайнявши у спринті 75-е місце. Крім "золота" Універсіади, в активі біатлоністки також "срібло" естафета на чемпіонаті Європи-2009 в Уфі. У біатлон Панфілова прийшла в 2007 році, до цього виступала в лижних гонках.

Зараз ви читаєте новину «Російська біатлоністка хоче виступати за збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути