вівторок, 24 жовтня 2017 15:44

Роналду вдруге поспіль, дебют Зідана, сльози Буффона: кого ФІФА оцінила 2017 року
10

ФІФА вдруге поспіль визнала Роналду найкращим
Фото: reuters.com
ФІФА вдруге поспіль визнала Роналду найкращим
ФІФА вдруге поспіль визнала Роналду найкращим

У лондонському залі Palladium відбулася церемонія нагородження номінантів премій The Best FIFA Football Awards.

Найкращим футболістом 2017 року за версією ФІФА став форвард "Реала" і збірної Португалії Кріштіану Роналду. Він удостоєний премії вдруге поспіль. Цього разу приз португальцю вручили аргентинець Дієго Марадона і бразилець Роналдо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роналду може сісти у в'язницю на сім років

Кріштіану Роналду обійшов своїх конкурентів - форвардів Ліонеля Мессі ("Барселона") і Неймара ("Барселона"/"ПСЖ").

Переможця визначили в результаті голосування серед тренерів і капітанів збірних, журналістів та вболівальників. У всіх чотирьох груп виборців рівні частки голосів – по 25%.

У нинішньому сезоні Роналду четвертий раз в кар'єрі виграв Лігу чемпіонів, п'ятий раз поспіль став найкращим бомбардиром турніру і першим в історії забив у трьох фіналах Ліги чемпіонів. За сумою у всіх турнірах португалець забив 42 голи.

Визначили переможців у інших номінаціях. Найкращим голкіпером 2017 року став легендарний італієць Джанлуїджі Буффон. Причому, на церемонії 39-річний голкіпер не стримав сліз.

Найкращим тренером світу вперше у своїй кар'єрі наставника визнаний керманич мадридського "Реала" Зінедін Зідан. Він обійшов у голосуванні Антоніо Конте ("Челсі") і Массіміліано Алегрі ("Ювентус").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі імена всіх претендентів на "Золотий м'яч-2017"

Також за результатами голосування уболівальників всього світу визначилася символічна збірна планети. До неї увійшли - Джанлуїджі Буффон ("Ювентус", Італія), Дані Алвес (ПСЖ, Бразилія), Марсело ("Реал", Бразилія), Серхіо Рамос ("Реал", Іспанія), Леонардо Бонуччі ("Ювентус" / "Мілан", Італія), Лука Модріч ("Реал", Хорватія), Тоні Кроос ("Реал", Німеччина), Андрес Іньєста ("Барселона", Іспанія), Ліонель Мессі ("Барселона", Аргентина), Неймар ("Барселона" / " ПСЖ ", Бразилія) і Кріштіану Роналду (" Реал ", Португалія).

Найкращим гравцем року серед жінок стала півзахисник збірної Нідерландів Ліке Мартенс.

Раніше Роналду показав своє автівку, яка коштує близько $500 тис. Зарплата футболіста в "Реалі" становить €21 млн на рік.

Зараз ви читаєте новину «Роналду вдруге поспіль, дебют Зідана, сльози Буффона: кого ФІФА оцінила 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути