субота, 03 грудня 2016 11:59

Роналду і Моуріньйо приховували доходи в офшорах - ЗМІ

Роналду і Моуріньйо приховували доходи в офшорах - ЗМІ

Португальський футболіст, зірка мадридського "Реала" Кріштіану Роналду приховав податки на десятки мільйонів євро. Про це пише Spiegel.

За даними німецького видання, протягом декількох років футболіст користувався послугами офшорних фірм на Британських Віргінських островах. З Роналду на 2015-2020 роки були укладені рекламні контракти на суму близько 150 мільйонів євро. За іспанськими законами, він повинен був заплатити податок за ставкою 43 відсотки. Однак футболіст нібито вніс ці доходи у декларації за 2014 рік, коли в Іспанії у нього були податкові пільги, завдяки чому заплатив у держскарбницю лише чотири відсотки. В результаті на його швейцарський рахунок впало близько 75 мільйонів євро.

Спортсмен був учасником схеми, розробленої його агентом Хорхе Мендешем. У приховуванні податків брав участь ще один клієнт Мендеша - головний тренер англійського "Манчестер Юнайтед" Жозе Моуріньйо. Він нібито забрав в офшори 12 мільйонів євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали реальні заробітки українських футболістів

Spiegel і ще ряд європейських видань отримали ці відомості від Football Leaks - ресурсу, який об'єднує європейських журналістів та друкує витік даних про порушення у світі футболу. У розміщеному на сайті анонсі сказано, що розслідування про податкові зловживання велися 7 місяців.

За відомостями Spiegel, було зібрано близько 18 мільйонів документів обсягом 1,9 терабайт з інформацією про найбільші зловживання у світі спорту. Витяги з них про доходи футболістів і функціонерів провідних клубів Європи будуть публікуватися протягом наступних трьох тижнів. У документах, крім Роналду, Моуріньйо і Мендеша, фігурують імена футболістів Месута Озіла і Радамеля Фалькао.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я отримую непристойні гроші, порівняно з 99,9% населення - Хуан Мата

Зараз ви читаєте новину «Роналду і Моуріньйо приховували доходи в офшорах - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути