вівторок, 16 вересня 2008 09:21

Роджер Федерер принесе "Шахтарю" невдачу

Щастить "Шахтарю" на Роджера Федерера. Точніше, на команди, за які вболіває зірка світового тенісу. Два роки тому гірники стартували в груповому турнірі Ліги чемпіонів матчем з "Ромою", якій віддана одна половина футбольних симпатій Феді. А сьогодні в Швейцарії свій виступ в основній сітці ЛЧ 2008/09 гірники почнуть проти команди, якій належить інша половина "футбольного" серця Роджера, - проти "Базеля".

Якщо пригадати, як донецькі футболісти зіграли в 2006-му з "Ромою" (тоді гірники програли на виїзді 0:4), то нічого хорошого матч з ще одним улюбленим клубом Федерера "Шахтарю" не обіцяє. Проте нагадаємо, що два роки тому "Рома" зіграла в унісон з практично непереможним Федерером, а зараз швейцарський тенісист - бліда тінь себе в минулому. Отже якщо "Базель" буде на полі таким самим...

Втім, що нам "Базель". "Шахтар" зараз сам на себе не схожий - так, на одному диханні пройшли загребське "Динамо", але в чемпіонаті України - шосте місце з кінця. Говорять, якщо невдалим буде і старт у Лізі чемпіонів - Мірча Луческу скаже Донецьку: "До побачення".

"Ми стежили за останніми іграми гірників, - сказав вчора наставник "червоно-синіх", як називають "Базель", Крістіан Гросс. - Знаємо, що вони знаходяться під пресом через невдачі у чемпіонаті. Але чи буде це в майбутньому матчі нашою перевагою? Я б не поспішав так говорити. Навпаки, це додатково мобілізує суперника, що є небезпечною сумішшю бразильського мистецтва та сильного тренера".

Подивимося, чи виправдає цей комплімент Луческу.

16 вересня. 21:45. Стадіон "Санкт-Якоб Парк" (Базель)
ТБ - ТРК "Україна" (21:45)

Орієнтовні склади:

"Базель": Костанцо - Ходель, Абрам, Марці, Занні - Карлітуш, Хелаберт, Хюггель, Штокер - Рубіо, Мустафі.

"Шахтар": П"ятов - Шевчук, Чигринський, Кучер, Срна - Хюбшман - Вілліан, Фернандіньо, Жадсон - Брандау, Луіс Адріано.

Арбітр: Т. Хауге (Норвегія).

"Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «Роджер Федерер принесе "Шахтарю" невдачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути