пʼятниця, 29 липня 2022 23:51

Резервний склад "Динамо" розгромно програв "Евертону" Миколенка

Резервний склад "Динамо" розгромно програв "Евертону" Миколенка
"Динамо" розгромно програло "Евертону". Фото: ФК "Евертон"

У п'ятницю, 29 липня, київське "Динамо" провело благодійний контрольний поєдинок з "Евертоном". Зустріч відбулася на домашній арені англійського клубу "Ґудісон Парк".

Два дні тому "біло-сині" відіграли важкий матч у кваліфікації Ліги чемпіонів проти "Фенербахче". Тому розрваховувати на вихід основних гравців не доводилося. Власне, так і сталося. Мірча Луческу випустив зі стартових хвилини запасних і резервістів, яким є що доводити на полі. Склад мав такий вигляд: Нещерет – Кравченко, Бурда, Сирота, Вівчаренко – Андрієвський, Шепелєв, Караваєв, Гармаш, Антюх – Ванат.

"Евертон" на матч з капітанською вивів український футболіст, ексгравець "Динамо" Віталій Миколенко, який активно допомагає Україні у війні з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сейви Бущана й гол Караваєва: відеоогляд матчу "Фенербахче" – "Динамо"

Господарі дуже швидко відкрили рахунок. Джеймс Тарковський віддав довгу передачу на хід Домініку Калверту-Льюїну. Форвард вирішив не приймати м'яч, а хитро пробити потилицею, перебуваючи спиною до воріт. Сирота програв візаві позицію, а Нещерет не очікував такого розвитку подій. М'яч після удару нападника збірної Англії влетів над Русланом до сітки воріт – 0:1.

"Іриски" продовжили атакувати. Нещерету довелося показати свою майстерність, витягнувши м'яч з-під поперечки після удару Калверта-Льюїна. Згодом кияни вирівняли гру. Найактивнішим був Ванат. Владислав брав ініціативу на себе. В одному з епізодів він проскочив повз двох захисників, проте третій завадив йому пробити.

Найнебезпечніший момент динамівці створили в компенсований час. Андрієвський зі штрафного потужно пробив у площину воріт – Пікфорд у стрибку відбив удар на кутовий. Неприємністю стала травма Антюха наприкінці тайму. Дениса вимушено замінив Шапаренко.

У другому таймі місце у воротах "Динамо" зайняв Бойко. Денису майже відразу довелося вступити в гру. Ґрей з правого флангу навісив-прострілив – голкіпер у стрибку перевів м'яч на кутовий. У середині тайму Бойку довелося ще двічі відбивав удари суперників.

Кияни володіли м'ячем у другій половині набагато більше, ніж у першому. Проте створити небезпеку біля володінь голкіпера "Евертона" не могли. Було кілька ударів здалеку повз площину воріт.

На 73-й хв. "Евертон" забив другий гол. Двайт Макніл спокійно пройшов з м'ячем центром поля, обіграв Сироту й точно пробив у кут воріт Бойка з-за меж штрафного майданчика. Денис дотягнутися не зміг – 0:2.

На 78-й хв. Двайт Макніл оформив дубль. Англієць без боротьби пробив Бойка з кількох метрів – 0:3. Руками розвів Забарний, однак склалося враженння, що саме за цього футболіста відповідав не Ілля. Захисник залишився сам проти двох суперників.

Завершився поєдинок символічним ударом з пенальті фаната "Евертона". Бойко навіть не стрибав, дозволивши чоловіку в роках забити й порадіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не допомогло. Турецькі фанати під час гри з "Динамо" вихваляли Путіна

Розгромна поразка є болісною. Особливо в день народження головного тренера. Та все ж усі думки і тренерів, і футболістів "Динамо" про наступний матч у кваліфікації Ліги чемпіонів. Виступ у групі Ліги Європи вже гарантований, проте хочеться потрапити до переліку найкращих команд Європи. А в Луческу буде додаткова інформація про найближчий резерв. Враховуючи, що Беньямін Вербич покинув клуб і перейшов до "Панатінаїкоса".

У середу, 3 серпня, кияни зіграють у кваліфікації Ліги чемпіонів зі "Штурмом".

Зараз ви читаєте новину «Резервний склад "Динамо" розгромно програв "Евертону" Миколенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути