пʼятниця, 07 серпня 2009 16:32

Рейтинг УЄФА. Україна закріпилась на сьомій позиції

Рейтинг УЄФА. Україна закріпилась на сьомій позиції

Впевнені перемоги донецького "Металурга" і харківського "Металіста" у матчах третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи принесли чергові очки Україні в таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Єдиним представником України, який втратив очки, залишається донецький "Шахтар". Обидві нічиї "гірникам" принесли по 0,5 балу. Але представники Донецька тепер зможуть себе реабілітувати в Лізі Європи.

Тому, цього сезону українські команди на 5-х (хоча "Ворскла" ще не грала, очки діляться на всі команди, які виступають в єврокубках) набрали 11 очок, що складає коефіцієнт 2,200. Це на даний момент 7-й результат в сезоні. А лідирують за цими показниками Ізраїль (3,125), Австрія (2,875) і Данія (2,500). Проте Україна має найвищий коефіцієнт серед перших 11-ти країн. Правда, більшість команд з топ-групи боротьбу в еврокубках почнуть лише восени.

Що приємно, наші безпосередні конкуренти за високі місця вже зазнали деяких втрат. Так, припинили свої виступи російські "Крилья Совєтов", а Португалія недорахувалася вже двох команд ("Спортінг Брага" і "Пасош Феррейра" вилетіли з Ліги Європи).

Додамо, що 7-а позиція, на якій зараз знаходиться Україна за підсумками останніх 5-ти років, дає право нам заявити на сезон 2011/2012 6 команд. Стільки ж клубів ми собі гарантували вже і з наступного сезону - 2 в Лізі чемпіонів і 4 в Лізі Європи.

За матеріалами ТСН

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг УЄФА. Україна закріпилась на сьомій позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути