Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2009 17:37

Регбі, гольф і жіночий бокс пропишуться на Олімпіаді

Регбі, гольф і жіночий бокс пропишуться на Олімпіаді

Виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК) проголосував за включення регбі-7 (популярний різновид класичного регбі) і гольфу в програму Олімпійських ігор. Про це повідомляє AFP. Рішення виконкому повинен затвердити конгрес МОК, який пройде в жовтні 2009 року в Копенгагені.

Якщо конгрес МОК погодиться з рішенням виконкому цієї організації, регбі і гольф увійдуть до програми Олімпіади-2016, столицю якої також назвуть в жовтні. Раніше було вирішено, що в олімпійській програмі Ігор-2016 з"являться два нових види спорту. Регбі і гольф були вибрані з семи претендентів. Виконком МОК віддав перевагу цим видам спорту п"яти іншим: карате, сквошу, роликовому спорту, а також бейсболу і софтболу.

Як повідомляє ВВС Sport, виконком МОК також проголосував за включення жіночого боксу в олімпійську програму Ігор 2012 року в Лондоні. Раніше бокс був єдиним з 26 видів спорту, представлених на літній Олімпіаді, в якому не було жіночих змагань.

Передбачається, що до олімпійської програми увійдуть боксерські змагання жінок в трьох вагових категоріях - раніше повідомлялося, що мова йде про вагові категорії до 51 кілограма, до 60 кілограмів і до 75 кілограмів. Боксери-чоловіки замість 11 комплектів нагород розігруватимуть 10. Змагання в якій з вагових категорій будуть виключені з олімпійської програми, не уточнюється.

Включити жіночий бокс в олімпійську програму в лютому 2009 року рекомендував виконавський комітет Міжнародної асоціації любительського боксу (AIBA). Повідомлялося, що першим кваліфікаційним відбором у жінок-боксерів на лондонську Олімпіаду стане чемпіонат світу, який пройде на Барбадосі в жовтні 2010 року.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Регбі, гольф і жіночий бокс пропишуться на Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути