пʼятниця, 07 червня 2013 14:01

Раз "Шахтар" відпустив Фернандіньо, значить має напрацювання щодо заміни "- Євтушенко

Раз "Шахтар" відпустив Фернандіньо, значить має напрацювання щодо заміни "- Євтушенко
Євтушенко: "Фернандіньо підійшов би будь-якій команді". Фото: sport-express.ua

Продавши Фернандіньо, "Шахтар" створив собі чимало проблем, а прихід у "Манчестер Сіті" нового головного тренера - козир для бразильця. Про це кореспонденту Gazeta.ua сказав екс-футболіст київського "Динамо", володар Кубка Кубків-1986 Вадим Євтушенко.

- "Шахтар" цим трансфером дуже серйозно послабив себе. Фернандіньо був однією з ключових фігур в діях команди, якщо не найбільш ключовою. Навколо такого футболіста легше організовувати гру. Це дуже велика втрата, як для "Шахтаря", так і для всієї української Прем'єр-ліги, наш чемпіонат залишає одна з найяскравіших зірок останніх років. І тепер потрібно в найкоротші терміни знайти йому гідну заміну, що зробити буде вкрай непросто, враховуючи цілі "гірників", зокрема в Лізі Чемпіонів.

- Фернандіньо неодноразово заявляв про бажання змінити обстановку. Навіть якби гравця вдалося утримати, грав би він з колишньою віддачею?

- Якщо футболіст налаштований йти, його складно утримати в плані мотивації. У "Шахтарі" це, напевно, розуміють. Фернандіньо відіграв в Донецьку вісім років, приніс клубу величезну користь. І, звичайно, є резон своєчасно відпускати таких гравців, ще й за хорошу компенсацію. У "Шахтаря" налагоджена селекційна служба, і раз вони відпускають футболіста, значить мають якісь напрацювання щодо заміни.

- З нинішніми опорниками "Шахтар" у змозі не помітити втрати бійця?

- У команди непогані гравці на цій позиції, але вони іншого плану. Фернандіньо здатний рівномірно розподілити свої зусилля і однаково якісно відпрацювати як в атаці, так і в обороні. Той самий Хюбшман гравець більш оборонного плану, і саме в зв'язці з Фернандіньо він був максимально продуктивний. Степаненко також більше націлений на оборону, Гречишкін ще дуже молодий, а опорник Тейшейра - це крайній випадок. Отже без пошуку нових виконавців тут не обійтися.

- Наскільки вразливою з відходом Фернандіньо може стати оборона "Шахтаря", адже він часто підстраховував захисників?

- Все залежатиме від того, хто замінить Фернандіньо. Ризик є завжди і процес адаптації в різних командах проходить по-різному. Зокрема, у "Шахтаря" і "Металіста" швидше, ніж в інших клубах. Може, через півроку ми будемо говорити, що селекційна служба донеччан спрацювала блискуче і знайшла вдалу заміну бразильцеві.

- Які шанси Фернандіньо вдало влитися в нову команду і не засісти в глибокий запас?

- "Манчестер Сіті" - інтернаціональний колектив і у бразильця не повинно виникнути багато проблем з адаптацією. Фернандіньо підійшов би будь-якій команді. Тим більше, що серед сильних футболістів завжди легше себе проявити.

- Трансфер бразильця збігся зі зміною тренера "Манчестер Сіті". Наскільки сприятливою чи несприятливою може виявитися дана обставина?

- Якщо трансфер бразильця узгоджувався з Мануелем Пеллегріні, то дана обставина однозначно на користь Фернандіньо. Завжди краще починати з новим тренером, ніж підлаштовуватися під модель діючого.

Зараз ви читаєте новину «Раз "Шахтар" відпустив Фернандіньо, значить має напрацювання щодо заміни "- Євтушенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути