неділя, 10 червня 2018 20:11

Радянський арбітр "потопив" західних німців через 21 рік після закінчення війни - найяскравіші моменти в історії Кубку світу
5

До початку головної футбольної події цього літа залишаються лічені дні. Кубок Світу - 2018 стане 21 турніром в історії футболу, на якому визначиться найсильніша команда планети. Gazeta.ua пропонує згадати найбільшпам'ятні моменти в історії Кубків Світу.

За всю історію чемпіонатів світу тільки 8 країн удостоювалися звання чемпіонів. Найбільше титулів на рахунку Бразилії - 5. Італія і Німеччина завойовувала Кубок світу по 4 рази; Аргентина, Уругвай ставали чемпіоном по два рази, і одного разу чемпіонат виігривали Англія, Франція і Іспанія.

1. Першій Кубок Світу відбувся 1930 року. 30 липня на стадіоні Сентаріо у столиці Уругваю — місті Монтевідео. Звання першого в історії чемпіона світу з футболу розігрували господарі турніру, збірна Уругваю, та збірна Аргентини. Матч завершився перемогою уругвайської збірної з рахунком 4:2.

Автор: strikerfootball.ru
  Перший чемпіон світу - збірна Уругваю.
Перший чемпіон світу - збірна Уругваю.
2. Фінал Кубка Світу- 1966 року. Мундіаль проходив в Англії. В фіналі господарі зустрілись зі збірною ФРГ. Фінал запам'ятався скандальним рішенням арбітрів. Основний час матчу закінчився з рахунком 2:2. Команди визначали переможця в овер-таймі. Найбільше суперечок викликав третій гол англійців. До сьогднішнього дня ніхто не може точно сказати чи перетнув м'яч лінію воріт чи голу все ж таки не було.
  Момент з зарахованим голом
Момент з зарахованим голом
М'яч потрапив у нижню частину перекладини, відскочив вниз, вдарився в лінію воріт (або трохи перетнув лінію) і був винесено з лінії. Арбітр матчу Готфрід Дінст не був упевнений в трактуванні епізоду і звернувся за порадою до радянського лайнсмена Тофіка Бахрамова, Який підтвердив, що гол був.
  Момент з зарахованим голом
Момент з зарахованим голом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народився один із найвідоміших арбітрів в історії футболу

3. Кубок Світу - 1986. "Рука Бога". Фінал відбувся 29 червня на стадіоні Ацтека у столиці Мексики, місті Мехіко. У матчі зустрілися збірна Аргентини та збірна ФРН. Гра завершилась з рахунком 3:2 на користь аргентинців. Але найпам'ятніший момент відбувся в чвертьфіналі.
Англія зустрічалась з Аргентиною.
На 51-й хвилині матчу Дієго Марадона відкрив рахунок. Стів Ходж невдало відбив м'яч на свого воротаря Пітера Шилтона, і Марадона, який поступався голкіперу в зрості на 20 см, своєю лівою рукою, випередивши воротаря, забив гол. Арбітр зустрічі тунісець Алі Бен-Насер порушення правил не зафіксував. Після гри Дієго сказав: "Я не торкнувся м'яча, це була рука Бога"
Арбітр зустрічі тунісець Алі Бен-Насер порушення правил не зафіксував. Після гри Дієго сказав: "Я не торкнувся м'яча, це була рука Бога". Матч завершився перемогою Аргентини з рахунком 2:1.
4. Кубок Світу - 2002. Проходив в Японії та Південній Кореї. Запам'ятався це мундіаль скандальним суддівством. Південну Корею за вуха, ноги, руки та все інше за що можна було тягнули по турніру. Арбітри ігнорували більшість порушень правил корейцями, натомість свідомо "душили" їх суперників. Зупинити свалілля змогла НІмеччина у півфіналі.
А от в 1/8 і 1/4 судді витягли команду далі. Спочатку суддями були знищені Італійці. Корейці пройшли далі завдяки голу в додатковий час.(2:1)
В чвертьфіналі Корейці змогли пройти Іспанію лише серії пенальті. Однак якби суддівство було об'єктивним, іспанці вирішили б усі питання задовго до овер-таймів.
5. Найдраматичніший фінал Кубка Світу в сучасній історії міжнародного футболу. 9 липня 2006 року на "Олімпіаштадіоні", в Берліні, Італія перемогла Францію в серії післяматчевих пенальті з рахунком 5–3. Однак запм'ятався матч не через це.
Зінедін Зідан проводив останній матч в кар'єрі за французів, в Італії набирає форму ще не став живою легендою воротар Джанлуїджі Буффон, який пропустив всього один м'яч на турнірі. Основний час матчу закінчився в нічию, в овертаймі нас чекала драматична розв'язка. Спалахує конфлікт між Матерацці і Зіданом - італієць образив його сестру, і нестриманим Зінедін вдаряє суперника головою в груди, за що отримує видалення за десять хвилин до кінця матчу.
В серії пенальті Італія стала чемпіоном світу. Зідан згодом шкодував, що піддався на провокацію і так скандально завершив виступ за збірну, але саме через цього моменту фінал став легендарним.
Автор: football-pitch.ru
  Без коментарів
Без коментарів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідко підвищую голос - Зідан тріумфально відпрацював у "Реалі"

21 в історії Кубок Світу з футболу розпочнеться 14 червня. Турнір проходитиме в Росії. Фінальний матч запланований на 15 липня.

Зараз ви читаєте новину «Радянський арбітр "потопив" західних німців через 21 рік після закінчення війни - найяскравіші моменти в історії Кубку світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути