четвер, 16 жовтня 2008 11:23

Рабінович розповів про новий стадіон і землю, виділену під нього

-Вадим Зіновійвич, це правда, що київському "Арсеналу" київська міська адміністрація виділила землю на будівництво стадіону?
- У мене сьогодні (15 жовтня) ввечері зустріч з керівництвом київської міської адміністрації, на якій може бути остаточно вирішений питання про виділення землі для "Арсеналу" під будівництво футбольної арени.

- Якщо вам таки виділять землю під будівництво стадіону, то будете самі будувати нову арену або разом з київським "Динамо"?
- Я готовий будувати разом з "Динамо" або окремо - як завгодно. Все залежатиме від кількості глядачів. Якщо стадіон на 25 тисяч - однозначно потрібно будувати самому. Якщо ж 45-50 тисяч - то разом з "Динамо". Адже столиці України зараз потрібний такий стадіон.

- А в якому районі Києва буде виділена земля на будівництво стадіону?
- Це земля на виїзді на Бориспіль. Буквально поряд з метро "Бориспільська". Хороше місце.

- За скільки часу можна побудувати стадіон в Києві? Ви вже рахували?
- Хороше питання. Всі говорять по-різному. У мене була розмова з турецькою компанією, яка за один рік і вісім місяців готова побудувати стадіон. Є ще французька компанія, яка готова зробити шикарний проект. Але це буде трохи довше, ніж два роки.

- Скільки коштуватимуть такі стадіони?
- Як підійдемо ближче до будівництва - торгуватимемося.

- Але все таки приблизно ..?
- Стадіон, який пропонують будувати турки, приблизно обійдеться близько 70 мільйонів євро. А французи хочуть 95 мільйонів, але вже доларів. Взагалі, середній стадіон, не такий, звичайно, як в Донецьку "Донбас-Арена", обійдеться в 100 мільйонів доларів.

- А наступний домашній матч 24 жовтня проти полтавської "Ворскли" де гратимете? Знов в Києві на науково-тренувальному комплексі імені Банникова?
- Поки нам взагалі грати ніде. На НТК імені Банникова морочать голову. Там 24 жовтня грають ветерани. І для команди Прем"єра на цей день часу на проведення матчу немає. Може, гратимемо в Чернігові, Черкасах або Сумах.

- Чи не краще зіграти в Борисполі?
- Не знаю. У Борисполі теж є свої питання. Не все так просто. Просто хочеться послати всіх подалі. Сил вже немає терпіти.

- Вадим Зіновійович, вже пройшло 10 турів української футбольної Прем"єр-ліги. Як враження? Чи не здається вам, що всі чекали набагато більшого від нового чемпіонату?
- Я скажу більше: ми створили позорище, яке не працює. Саме по собі котиться без постійного керівника. Виконуючий обов"язки президента Прем"єр-ліги Віталій Данілов зайнятий в парламенті України, він же депутат. Я думаю, що це була особисто моя помилка.

- Чому?
- Просто не можна ставити тимчасових керівників. Данілов хороша людина, але коли для нього це не щоденна справа, він заходить попрацювати тільки в перерві між засіданнями у Верховній Раді, то який може бути результат? Я запропонував таку ідею, і це особисто моя помилка. І я думаю, що 31 жовтня, коли буде зустріч президентів клубів, потрібно обов"язково вибрати президента Прем"єр-ліги.

- Тобто ви хочете сказати, що 31 жовтня відбудуться вибори президента?
- Вважаю, що ми повинні вибрати президента саме 31-го числа. І нарешті закінчити з цим позорищем. Адже Професійна футбольна ліга, яка минулого року відповідала за чемпіонат України, працювала набагато краще, більш грамотно і правильно.

Дело

Зараз ви читаєте новину «Рабінович розповів про новий стадіон і землю, виділену під нього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути