пʼятниця, 18 грудня 2009 10:11

"Золото" Олімпіади-2010 Павленко оцінив у мільйон гривень

"Золото" Олімпіади-2010 Павленко оцінив у мільйон гривень

Росіяни визначилися з преміальними на зимову Олімпіаду-2010. За золоту медаль олімпійці отримають 100 тисяч євро, за срібну - 60 тисяч, за бронзову - 40 тисяч. Такі ж призові були на Іграх-2008 в Пекіні. А як справи з гонорарами в Україні?

"Зараз у нас діє рішення Кабміну, згідно якому премії за олімпійське "золото" - 700 тисяч гривень, за "срібло" - 500 тисяч, за "бронзу" - 350 тисяч. Крім того, вперше з Олімпіади Ванкувера винагорода спортсмена і його тренера будуть однаковими. Тобто, за "золото" обидва отримають по 700 тисяч.

Раніше наставник отримував в два рази менше, - сказав міністр спорту Юрій Павленко. - Коли піднімалися преміальні перед Пекіном-2008, то ми виходили з базової цифри в доларах. Сьогодні 700 тисяч гривень менше $100 тисяч. Тому міністерство ініціює перед Кабміном збільшення преміальних: мільйон гривень за "золото", 700 тисяч за "срібло", 500 тисяч за "бронзу".

В п"ятницю ми хочемо розглянути це питання на засіданні Оргкомітету з підготовки до Олімпійських ігор, який очолює прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. Якщо нас підтримають, то вже на найближчому засіданні уряду нові преміальні будуть затверджені".

МЕДАЛІ. За час незалежності на зимових Олімпіадах українці завоювали всього п"ять комплектів нагород. У Ліллехамері-94 було "золото" Оксани Баюл (фігурне катання) і "бронза" Валентини Цербе (біатлон), в Нагано-98 Олена Петрова виграла "срібло" в біатлоні, а в Турині-2006 у нас були дві "бронзи" - у Лілії Єфремової (біатлон) і дуету фігуристів - Олени Грушиної і Руслана Гончарова.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «"Золото" Олімпіади-2010 Павленко оцінив у мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути