неділя, 15 листопада 2009 11:22

"Збірна України не створила таких вже реальних моментів" - Михайличенко

"Збірна України не створила таких вже реальних моментів" - Михайличенко

В суботу в Європі відбулися перші стикові матчі відбірного циклу ЧС-2010. В одному з них збірна України зіграла в Афінах внічию проти збірної Греції - 0:0. Вашій увазі післяматчева прес-конференція головного тренера збірної України Олексія Михайличенка:

- Як говориться, перший тайм ми вже відіграли. Але все залишилося як і раніше: поточний результат нашого двохматчевого протистояння - 0:0. І тепер, звичайно ж, все вирішуватиметься в Донецьку. Ми дуже сподіваємося, що все-таки підтримка, яка буде на "Донбас Арені", допоможе нам обіграти збірну Греції.

Що стосується власної гри, то вона була занадто нервовою, а в якихось моментах - навіть сумбурною. Були багато помилок. Напевно, позначилося величезне хвилювання. Важко переоцінити важливість цього матчу. Результат непоганий, але він ні про що не говорить: на табло нулі, а значить все треба починати спочатку.

- Чого зараз більше у ваших емоціях: задоволення від прийнятного результату як для виїзного матчу або ж розчарування від нереалізованих можливостей?

- Річ у тому, що ми не створили таких вже реальних моментів. Можливо, вони у нас були трохи кращі, ніж у суперника. Або, може, нам так здається - необхідно проглянути ці епізоди ще раз. Найголовніше, що ми не програли сьогодні. Вважаю, що нульова нічия - нормальний результат як для виїзного матчу. Але ще раз хочу сказати: ми не налаштовувалися на нічию, і наша гра була побудована з розрахунку на проведення атакуючих випадів. Але обидві команди сьогодні діяли дуже-дуже акуратно в обороні, і, напевно, за весь матч так і не виникло жодного стовідсоткового моменту - як біля воріт збірної Греції, так і біля наших воріт. Тому, вважаю, результат закономірний для сьогоднішнього дня.

Нічого нового в грі збірної Греції ми сьогодні не побачили: до чого ми готувалися, те і отримали. У цьому плані ми передбачили суперника. Хоча, не можна сказати, що з нашого боку не було прорахунків: у першому таймі у нас були невеликі провали в обороні як справа, так і зліва. При цьому не можна сказати, що ми зуміли реалізували весь свій потенціал в атаці. Але, повторюся, в таких іграх нервозність і хвилювання знаходяться на такому рівні, що на це просто необхідно робити знижку.

- Якщо припустити, що матч-відповідь почнеться за годину, ви б випустили на цю гру той же склад?

- Мені важко зараз відповідати на це питання, тому що я не думаю, що хтось з тих, хто виходив сьогодні на поле, повністю показав свій потенціал, повністю реалізував свої можливості. На жаль, доводиться це констатувати. Але ще раз говорю: я чудово розумію, чому це відбулося. Думаю, ви теж. Сподіватимемося, що вдома багато хто зможе зняти з себе багаж хвилювання і показати свій дійсний рівень. Навряд чи цей багаж вдасться зняти повною мірою, але, принаймні, мова про те, що хлоп"ята покажуть свою гру і свої можливості. Я сподіваюся, що рідні стіни допоможуть їм в цьому.

- Розкажіть двома словами про забитий у ваші ворота м"яч, який був скасований?

- Давайте не згадуватимемо цей епізод, тому що там свисток прозвучав за півгодини до удару. Інакше можна пригадати ще пару голів на розминці. (Сміх в залі).

- Те, що наступний матч пройде в Україні, дає вашій команді відчутну перевагу?

- Звичайно ж, домашній стадіон дає якесь відчуття переваги. Але в сучасному футболі немає великої різниці, де грати - на своєму полі або на виїзді. Рахунок 0:0, і думаю, що обидві команди мають рівні шанси на вихід у фінальну частину чемпіонату світу.

- З чим була пов"язана затримка з виходом Ярмоленка на поле після перерви?

- У нього була не в порядку форма.

- Вас можна привітати.

- (Перебиваючи). З чим?

- Все-таки сьогоднішній результат - це відсотків 70 загального успіху.

- Це ваша точка зору. Я тільки що сказав, які шанси команд.

- Як ви вважаєте, який відсоток у греків?

- Я ж тільки що сказав.

- 50 на 50?

- Безумовно. Тому що гра у відповідь буде схожа на фінал. Тільки від цього матчу залежить доля путівки на чемпіонат світу. Звичайно, нам би дуже хотілося, щоб рідні стіни були нам в допомогу. Ми сподіваємося, що так і буде. Але все одно це не знімає з нас відповідальності і не дає великої переваги на сьогоднішній день.

За матеріалами Динамо Киев от Шурика

Зараз ви читаєте новину «"Збірна України не створила таких вже реальних моментів" - Михайличенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути