пʼятниця, 13 листопада 2009 14:18

"Вдома ми є дуже складним суперником" - Харістеас

"Вдома ми є дуже складним суперником" - Харістеас

Напередодні першого матчу плей-офф, в якому на афінському стадіоні зійдуться збірна Греції та України, 29-річний форвард німецького "Нюрнберга" Ангелос Харістеас розповів про підготовку до матчів з командою України.

- У найближчі дні збірним Греції та України належить розіграти в двох матчах плей-офф путівку на чемпіонат світу. Яке значення цих ігор для вас особисто і для вашої країни?

- У складі збірної я брав участь у двох першостях Європи, завоював титул у 2004-му і таким чином виграв практично все, що тільки було можливо. Проте досі не довелося бути учасником чемпіонату світу, ось чого мені не вистачає.

Мета однозначна - влітку ми хочемо полетіти до Південної Африки. Для нас у Греції майбутні матчі з командою України є головними іграми року, це абсолютно ясно.

- Як оцінюєте перспективи греків у протистоянні з українцями?

- 50 на 50. У цій дуелі немає фаворитів. У відбірковій групі у нас були не найсильніші опоненти - Швейцарія, Ізраїль, Латвія, і ми мали всі шанси зайняти перше місце і вийти на мундіаль напряму. На жаль, це не вдалося, і тепер доведеться битися з командою, яка вже не раз змогла довести, що обіграти її дуже важко.

- Перший матч ви проведете вдома - це перевага чи недолік?

- Перевага, оскільки у нас є гарна можливість створити солідний запас перед матчем-відповіддю. Якщо це вдасться, у повторній грі в Донецьку нам буде легше. Вдома ми сильні й для будь-якого гостя є дуже складним суперником.

- Яніс Аманатідіс з франкфуртського "Айнтрахта" травмований і не зможе допомогти збірній Греції. Це велика втрата?

- Він важливий для команди, без питань. Але у нас в обоймі є достатньо хороших футболістів, так що ми в змозі компенсувати цю втрату.

- Ви приїхали до національної команди, практично не маючи ігрової практики в "Нюрнберзі". Свого роду гандикап?

- Важко сказати. Але я не вперше перебуваю в подібній ситуації. У будь-якому випадку відчуваю, що все буде добре.

- Яка роль головного тренера збірної Отто Рехагеля?

- Усі бачать, що і йому дуже хочеться поїхати на чемпіонат світу в ПАР. Отто побачив і пережив у футболі майже все, у кого ще є такий досвід? Він чудово знає, що потрібно робити в подібних ситуаціях, коли тиск ззовні надмірний, у той час як Греція ще ніколи не брала участі в таких важливих іграх на виліт. Він нам підкаже, як потрібно діяти, щоб досягти успіху.

Команда

Зараз ви читаєте новину «"Вдома ми є дуже складним суперником" - Харістеас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути