Ексклюзиви
пʼятниця, 30 травня 2008 09:34

"Вашингтон Уїзардс" не відпускає Печерова в збірну України

З 26 по 29 травня відбувся перший навчально-тренувальний збір національної чоловічої збірної України.
 
У ньому взяли участь такі баскетболісти: захисники - Артем Буцький, Ростислав Кривич (останній клуб - "Сумихімпром"), Олександр Панченко ("Дніпро"), Дмитро Забірченко ("Будівельник"), Сергій Гладир, Ігор Сільковський (обидва - МБК "Миколаїв"); форварди - Віктор Кобзистий ("Дніпро"), Олексій Онуфрієв (МБК "Миколаїв"), Віталій Коваленко ("Будівельник"), Ярослав Зубрицький ("Політехніка"); центрові - Григорій Хижняк, Максим Корнієнко (обидва - "Дніпро"), Андрій Агафонов ("Хімік").
 
- Я задоволений тим, як проявили себе хлопці, - зазначив головний тренер Валентин Мельничук.
 
На збори також були запрошені В"ячеслав Кравцов та Артур Дроздов (обидва БК "Київ") та Володимир Гуртовий ("Політехніка"). Кравцов був на тренуваннях, але потім поїхав до Тревізо, де візьме участь у традиційному тренувальному таборі Reebok Camp. Разом з ним там буде і Максим Корнієнко. Гуртовий приїхав разом з Зубрицьким, однак після консультацій з лікарями Володимира було відпущено - його очікує операція.
 
З Ліщуком, який не брав участі у останніх матчах "Азовмаша" проти БК "Київ" через травму задньої поверхні стегна, Валентин Мельничук спілкувався телефоном. Сергій завірив тренера, що приїде до збірної коли одужає. Ймовірно, це станеться у середині липня, коли розпочнеться другий етап підготовки до кваліфікації Євро-2009.
 
А ось кращий гравець сезону Артур Дроздов не приїхав на збори, пославшись на проблеми зі здоров"ям.  Не приїхав і Олексій Печеров. У телефонній розмові зі спортивним директором збірних Геннадієм Защуком центровий "Вашингтон Уїзардс" сказав, що його не відпускає клуб.

- Хоча у квітні Печеров дав згоду взяти участь у підготовці-, - сказав Мельничук.
 
Ще один українець з НБА Кирило Фесенко прибув до команди. Хоча у тренуваннях центровий "Юти Джаз" участі не брав.

- Я поспілкувався з хлопцями, познайомився з новим тренером, - сказав Фесенко.

За його словами, Кирило не відмовляється від збірної, просто хоче взяти участь у якомусь з літніх тренувальних таборів НБА. У серпні Фесенко планує приєднатися до збірної України.
 
31 травня збірна їде до Німеччини, де на олімпійській базі у місті Роттенбург проведе 4-денний збір. 5 червня українці вирушать до італійської Верони. Там наша збірна візьме участь у турнірі. Українці зіграють з Італією, Чехією та Білоруссю. 9 червня у Тревізо українці проведуть спаринг проти збірної Reebok Camp, а 10-го ще один матч з італійцями.
 
Загалом збірна України до вересня, коли стартує кваліфікація, проведе 19 товариських зустрічей. Другий етап підготовки розпочнеться після місячної перерви - 14 липня у Южному.
 
Заплановані матчі збірної
 
10-20 липня, Южний, команда Sport Power
25-27  липня, Москва - Кубок Мечела, збірні Росії, Сербії та Латвії
8-9 серпня, Гельсінкі - збірна Фінляндії
15-16 серпня, Київ - збірна Грузії
20-22 серпня, Київ, Кубок Незалежності - збірні Естонії, Білорусі і Словаччини
кінець серпня, Таллінн - збірні Естонії, Угорщини і Ізраїлю.

"Чемпіон"
Зараз ви читаєте новину «"Вашингтон Уїзардс" не відпускає Печерова в збірну України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути