четвер, 10 вересня 2009 11:12

"У збірної України ще є шанси" - Штанге

"У збірної України ще є шанси" - Штанге

Бернд Штанге, головний тренер збірної Білорусії, прокоментував гру з командою України на післяматчовій прес-конференції:

- Компліменти сьогодні не допоможуть. Але ми хотіли влаштувати гру для глядачів. Україну перемогти зобов"язувало турнірне положення, ми ж просто дуже хотіли виграти. Обидві команди своєї мети не досягли.

- У двох останніх матчах - проти збірної Хорватії в Загребі та сьогодні проти збірної України - ми довели, що можемо грати у футбол. У цих поєдинках ми були кращою командою на полі. Але втілити це в забиті м"ячі нам не вдалося. Не дивлячись на те, що в цих матчах були чотири виходи один на один з воротарем, - відзначив німецький спеціаліст.

- Вся наша захисна лінія - це гравці, котрі виступають в чемпіонаті Білорусії. Вони грають не на тому рівні, на якому грають футболісти київського "Динамо" або донецького "Шахтаря", але сьогодні хлопці діяли добре. У Білорусії потихеньку підростають молоді таланти, які можуть грати на такому рівні.

- Як ви думаєте, які команди займуть перші два місця в 6-ій відбірковій групі?

- Я думаю, що збірні Англії та Хорватії. Збірна Україна ще має шанси на друге місце, але для того, щоб їх використовувати, вона повинна виступити сильніше, ніж сьогодні. Ми сьогодні прагнули зробити на полі все для того, щоб перемогти. Але не вийшло. І тому в збірної України все ще є шанси вийти з групи. До сьогоднішньої гри ми думали про боротьбу за третє місце, але після нічийного результату нам залишається одне: добре закінчити цей відбірний турнір. Спершу ми гратимемо в Бресті проти збірної Казахстану. Там буде повний стадіон. Потім нас чекає виїзний поєдинок з англійцями.

- Чи можна сказати, що збірна Білорусії сьогодні показала кращу гру під вашим керівництвом?

- Ні. Ми й раніше показували хорошу гру - в матчах проти Німеччини, Аргентини, Нідерландів. Ми дуже невдало програли в Україні, пропустивши гол на 94-ій хвилині. А сьогодні ми показали просто нормальну гру.

- Чи варто заявлятися на чемпіонат світу, якщо збірна Білорусії не може обіграти на своєму полі збірну України?

- Так. У нас, власне, не виходить вийти на чемпіонат світу, тому що ми не можемо обіграти збірну України. Але ви знаєте, який рівень української ліги, на якому рівні грають лідери чемпіонату України - "Динамо" і "Шахтар". І ви знаєте, де і на якому рівні грають білоруські команди. За останні 15 років ми жодного разу і близько не піднімалися до рівня таких команд як збірні України та Хорватії.

Динамо Киев від Шурика

Зараз ви читаєте новину «"У збірної України ще є шанси" - Штанге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути