неділя, 12 липня 2009 11:48

"У поразці "Ворскли" винні ті, хто не реалізував пенальті" - Павлов

"У поразці "Ворскли" винні ті, хто не реалізував пенальті" - Павлов

На післяматчевій прес-конференції наставник "Ворскли" Микола Павлов, здавалося, не був засмучений поразкою від "Динамо" в матчі за Суперкубок України.

- Перш за все, дякую місту Суми і вболівальникам за прекрасний стадіон і підтримку, яку ми відчували повною мірою. Мені здається, що в цьому матчі з "Динамо" за "Ворсклу" вболівало більше людей, так само, як і проти "Шахтаря" в Дніпропетровську.

Що стосується гри, думаю, вона сподобалася двома компонентами. В усякому разі, я задоволений змістом гри, а в тому, що ми поступилися по пенальті, напевно, перш за все, винні ті, хто не забив. Але в той же час не можна не віддати належне Шовковському, який парирував м"яч після удару Деспотовскі. Думаю, саме він був вирішальним в серії пенальті.

На жаль, у нас не дуже велика лавка запасних, але давайте повернемося в історію. Уболівальники із стажем пам"ятають, коли "Динамо" в 1975-1976 роках гриміло на всю Європу, в команді, окрім дванадцяти граючих футболістів, насилу згадується хтось ще. Така ж ситуація в клубах, де грають кваліфіковані футболісти, що не відчувають конкуренції, але які розуміють відповідальність за результат.

Вони краще відновлюються і готуються після поєдинків, і те, що в нашій команді немає великої кількості травм, вважаю заслугою нашого медичного корпусу і масажистів, які працюють в колективі.

Ці дві останні гри 31-го травня проти "Шахтаря" і сьогодні проти "Динамо" підтвердили, що при хорошій мотивації з боку керівників, при такій великій кількості вболівальників, на таких прекрасних стадіонах, у хлопців просто виростають крила, і іноді вони вистрибують з штанів, як в згаданих матчах.

Але впродовж всієї дистанції чемпіонату проводити такі ігри нам, звичайно, буде важко, але ми до цього прагнемо, і, думаю, все буде добре.

- З приводу штанів... Сьогодні ви зуміли зберегти їх цілими.

- Якщо ви пам"ятаєте, історія з подертими штанами відбулася саме в Сумах. Але "Бріоні" - хороша фірма. Декілька костюмів мені купили діти, вони добре на мені сидять. "Крістіан Діор" теж непогано виглядає, так що не думаю, що протягом найближчого року ми повернемося цієї теми. Раз на рік, говорять, і палиця стріляє. Напевно, тому у мене тоді штани і подерлися.

- А коли вистрілить "Ворскла"?

- Так вже вистрілила! Перемога в Кубку України - адже це історична подія.

- А в єврокубках?

- Для початку потрібного дочекатися суперника, якого нам визначить жеребкування в серпні. Тільки після цього можна буде робити певні прогнози.

- Чому ви замінили Сачка?

- У ряді європейських чемпіонатів грають ветерани, які за домовленістю проводять на полі кожну другу гру. Вася Сачко якраз і є таким футболістом. Ми з ним домовилися про те, що коли він починає відчувати необхідність заміни, він мені просто про це говорить. Таку практику ми використовуємо впродовж останніх декількох матчів. Ви, напевно, помітили, що, в основному, ми міняємо його в кінці. А по грі до нього, звичайно, ніяких претензій бути не може.

- Чи може "Ворскла" грати краще? Якщо так, то наскільки?

- Команда грає так, як дозволяє їй суперник. Сьогодні "Динамо" дозволило грати нам так, як ми грали. Думаю, що наступного разу кияни нам вже цього не дозволять. З вашого дозволу я надам слово тренерові команди-переможця і піду, - сказав на закінчення Микола Петрович, побачивши, як в залі з"явився Валерій Газзаєв.

ФК "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"У поразці "Ворскли" винні ті, хто не реалізував пенальті" - Павлов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути