понеділок, 31 травня 2010 11:45

"У молодих бразильців завищена самооцінка конфліктує з інтелектом" - Луческу

"У молодих бразильців завищена самооцінка конфліктує з інтелектом" - Луческу

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу в інтерв'ю виданню СЕ прокоментував рішення бразильського півзахисника "гірників" Ілсіньо в односторонньому порядку розірвати контракт з клубом.

"А що тут говорити? Людина чомусь захотів наступити на граблі, залишені в свій час Матузалемом".

За словами коуча, для нього це не стало несподіванкою.

"На жаль, у молодих бразильських гравців завищена самооцінка часом вступає в протиріччя з інтелектом. Боюся, це саме той випадок. Пограє чоловік два-три роки в хорошому європейському клубі за хорошу зарплату - і починає уявляти бог знає що: мовляв, мадридський "Реал" або "Манчестер Юнайтед" без нього - ну ніяк".

Наставник вважає, що зазвичай футболіста збивають з пантелику агенти: чим частіше він змінює клуби, тим більше заробляють ці люди.

"Елано, якщо пам'ятаєте, пішов з "Шахтаря" без скандалу, проте теж явно передчасно. Спочатку його щось не влаштувало в "Манчестер Сіті", потім не сподобалося в "Галатасараї". Тепер, кажуть, може з'явитися в Росії".

В якому саме клубі, Луческу не уточнює, оскільки почерпнув цю інформацію з турецької преси, де також нічого конкретного.

Замінить Ілсіньо, за словами головного тренера "гірників" Дуглас Коста "який на диво швидко влився в команду".

Щодо того, що ім'я самого коуча фігурує поруч з "Інтером", Луческу розглядає це хіба що в історичному аспекті.

"Мені приємно, що Массімо Моратті після відходу Моурінью в одному з інтерв'ю згадав про нашу спільну роботу, коли в перших п'яти матчах серії А "Інтер" забив 25 м'ячів ... Для мене ці спогади вкрай приємні, але тільки в ностальгічному сенсі. Реальність же - "Шахтар", якому я вже віддав шість років життя і, смію думати, змінив команду в кращу сторону. Молодою її не назвеш: майже всі футболісти пройшли через єврокубки, набралися досвіду і ігрової мудрості. І тепер, коли ми вперше безпосередньо вийшли до групового турніру Ліги чемпіонів, про що ще можна думати, крім як про майбутнє випробування?"

За матеріалами СЭ

Зараз ви читаєте новину «"У молодих бразильців завищена самооцінка конфліктує з інтелектом" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути