Ексклюзиви
вівторок, 11 листопада 2008 15:13

"Тренуюся з "Динамо" та хочу ще пограти" - Гусін

Колишній півзахисник київського "Динамо" та збірної України Андрій Гусін, 35 років, влітку розірвав контракт із російським "Сатурном". Нині він тренується з київським "Динамо" і допомагає коментувати матчі команди. Зустріч призначає біля дитячої-юнацької спортивної школи на Нивках. Відповідає на питання й одночасно спостерігає за грою, в якій бере участь його син.

- У останньому матчі Ліги чемпіонів проти "Порту" кияни пропустили гол на останніх секундах і програли. Шок відчули?

- Не назвав би це шоком. Така неприємність може трапитися з будь-якою командою. Прикро, що "Динамо" вдруге пропускає гол перед фінальним свистком - "Арсенал", "Порту".

- Яких помилок припустилося "Динамо"?

- Не використали правило дрібного фолу. "Порту" розгорнув свою атаку тому, що динамівці не порушили правила проти Лісандро Лопеса - автора голевої передачі. Той же Єрьоменко виявився не на своїй позиції, але мав відіграти кваліфіковано як крайній захисник, контролювати гравця. А він не озирався, коли готувалася передача на Лучо Гонсалеса. Хоча часу мав достатньо.

- Які шанси киян на вихід до плей-оффу?

- Я взагалі про шанси не хочу розмірковувати. Вони є завжди. Можна перемагати й на виїзді. Хоча проти потужного "Арсеналу" це буде важко зробити.

- Як можна оцінити роботу Юрія Сьоміна на чолі тренерського штабу "Динамо"?

- Позитивно. Сьомін змінив схему гри в обороні - кияни грають в лінію, використовують зонний захист. Російський фахівець не говорив правильно це чи ні, а просто прийшов і зробив. І водночас дав шанс Алієву та Мілевському, на яких багато вже поставили хрест, і які мали певні проблеми. При Сьоміні Алієв та Мілевський можуть вирішити долю не тільки епізоду, але й матчу.

- Є шанси побачити знову Андрія Гусіна-гравця "Динамо"?

- Тренуюся з командою, підтримую форму. Хочу ще пограти. Як довго не знаю.

- Подейкували, вас може заявити "Москва".

- Я просто провів кілька тренувань у складі цієї команди. Але потім вирішив, що і в Києві можу це зробити - сім"я засумувала за Україною. Глянув кілька матчів національного чемпіонату. Прогресує "Металіст" - причому не фрагментами, а стабільно упродовж кількох сезонів. Ну і спад "Шахтаря" очевидний - планку підняли, а втримати її не можуть. "Дніпро"? Потенціал команда має, але після зміни тренера визначається, яким шляхом їй іти.

- Чемпіоном Росії став "Рубін". Фахівці стверджують, що казанці демонстрували  оборонний футбол. Згодні?

- Частково. У "Рубіна" були і хороші матчі, і дійсно "закриті", коли команда здебільшого захищалася. Зате реалізація на рівні. Ну і щастило. А кому щастить - найсильнішим.

- Після чемпіонства казанців можна говорити, що в Росії з"явився новий сильний тренер - Курбан Бердиєв?

- Не розумію постановки питання. Бердиєву не 18 років, людина 5 років тому здобула "бронзу" чемпіонату Росії, грала з "Рубіном" у Кубку УЄФА. Було ясно, що це сильний фахівець, і коли йому дали класних гравців - Семак, Ребров, він зміг піти далі.

- Чому не зміг захистити чемпіонський титул "Зеніт"?

- Пітерці вхопили "зірку" після колишніх тріумфів. Думали, що буде легко - програвали вдома, бо захисники йшли в атаку і не завжди встигали повертатися. Тимощук? У "Зеніті" він грає, так як і в "Шахтарі" - мобільно, самовіддано, підпорядковуючи себе колективу.

- Коли ви покинули "Сатурн", на їхньому офіційному сайті розмістили інформацію про те, що "Гусіну бракувало людських якостей, і він морально розколював колектив". Як зреагували?

- Шкода дівчину з прес-служби, яка змушена була це писати за вказівкою керівництва. Блін, але "бракувало людських якостей"? Яких якостей? Знайомі дзвонили, сміялися - вони знають, що Гусін у житті нікого не підвів, образив чи послав. Коли звільняли Гаджієва (тренер, який запросив Гусіна до "Сатурну". - "ГПУ") хотів також піти. Не відпустили - сказали, контракт у тебе. Наступник Гаджієва - німець Ребер до себе не підпускав, так, питав про те, що хотів дізнатися. А потім заявив, що він від мене хотів чогось іншого. Чого саме - я так і не зрозумів. Коротше, Ребер для мене - двоєдушна людина.

- Свою кар"єру ви починали в нападі, а коли до "Динамо" прийшов Лобановський, він зробив із вас опорного. Ще коли грали форвардом, відчували - це не ваша позиція?

- Ні, дискомфорту в нападі не було - забивав достатньо. Просто грав за "Динамо-2" форварда. У обороні діяли невдало. Сказав, що я стану захисником і зіграю краще. Володимир Онищенко, тодішній тренер, поставив мене в захист. Не пропустили жодного м"яча. У наступному матчі Онищенко наказав діяти опорним. Ще й гол тоді забив. Лобановський сидів на трибуні, сказав присутнім - це готовий опорник.

- Хто - найкращий гравець світу нині?

- Аргентинець Ліонель Мессі. Коли він розганяється, не уявляю, як можна в нього відібрати м"яча.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Тренуюся з "Динамо" та хочу ще пограти" - Гусін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути