понеділок, 14 січня 2008 10:09

"Трансфер Ротаня направлений на те, щоб не втратити гравця збірної"

"Трансфер Ротаня направлений на те, щоб не втратити гравця збірної"

Президент "Динамо" Ігор Суркіс розповів про перехід Ротаня і долю Нанні.

- Погоджуючись на перехід Ротаня до "Дніпра", ми керувалися інтересами самого гравця. У нього не склалося в "Динамо", переслідували травми, а в "Дніпрі", коли ми його купували, він був яскравою зірочкою. Цей трансфер направлений на те, щоб ми не втратили гравця національної збірної. А на місце Ротаня в "Динамо" є Нінковіч, Рінкон, Майкл...

- Все це легіонери.

- Я вам можу перерахувати українців, які працюють в основній групі "Динамо", - Несмачний, Гусєв, Мілевський, вже здоровий Михалик, усі чотири воротарі. Якщо Мандзюк, Федорів, Допілка працюватимуть так, як зараз, вони теж закріпляться в основі. Крім того, є Ващук, Ребров, який, упевнений, цього року засвітиться новими фарбами, головне, щоб припинилися травми. У нас достатньо українців і, відпускаючи Ротаня, ми не дивилися на ліміт на легіонерів. Якщо ми почнемо відмовлятися від якісних іноземців, а скуповувати українців, нам не вдасться відтворити колишню команду. Наші хлопці бачать, що зараз немає масової скупки легіонерів. Але після першого збору Сьомін, очевидно, вкаже на позиції, які треба підсилити. Враховуючи, що на українському ринку вибирати особливо нема з кого, ми звернемо погляди на ті напрацювання, які зробили селекціонери під керівництвом Чохонелідзе і Онищенка.

- Нічого, що Ротань перейшов в табір вашого суперника у боротьбі за чемпіонство?

- По-перше, ми усно домовилися, що проти нас Руслан в першому матчі грати не буде, так само як і не грав спочатку проти "Дніпра", коли перейшов у "Динамо". По-друге, нічого страшного, що підсилили конкурента. Ми ж хочемо зробити наш чемпіонат цікавішим для глядача.

- Могли б розкрити суму операції по Ротаню?

- Ми продали його за ті гроші, які свого часу за нього сплатили. Це п"ять мільйонів доларів.

- Але тоді говорили, що в ці $5 млн входить ще і вартість Корніленка, якого ви віддали до "Дніпра".

- Це були абсолютно різні речі. І я їм, і вони зараз платять нам за Ротаня прямим платежем.

- Яка доля Роберто Нанні, який хоче дограти в "Динамо" півроку, які залишилися за контрактом?

- Його в команді не буде. До нас він повернувся з травмою коліна, йому місяців чотири-п"ять треба відновлюватися. Але ми ж не реабілітаційний центр. Ми - футбольний клуб "Динамо". Ми готові зараз віддати Роберто трансферний лист і більше звертатися до його послуг не будемо.

Визнаю, це один з найдорожчих і найгірших трансферів в історії "Динамо". Добре, що хоч три роки, коли він був в оренді, ми не платили йому зарплату і ще отримали якісь гроші від клубів, де він виступав. Але були і вдаліші трансфери, наприклад, Нінковіч, за якого зараз зарубіжні клуби пропонують вельми пристойні суми.

- Чи знайшовся покупець на виставленого на трансфер Марковіча?

- Поки ним ніхто не зацікавився. Він летить на збір до Ізраїлю і у нього є шанс довести Сьоміну свою придатність.

- Сьомін обіцяв оштрафувати гравців, які запізнилися на збір. Він це зробив?

- Ні. Серби запізнилися з поважної причини, як і гірники Дуляй і Вукіч, - у Белграді був туман. Корреа приїхав у день збору ввечері з дозволу Резо - Карлос перевозить до Києва всю свою сім"ю. Немає в команді одного-єдиного Рінкона. Його матері півтора роки тому зробили операцію. Зараз відбулося відторгнення нирки. І він декілька днів провів з матір"ю в лікарні. У понеділок він повинен прилетіти до Києва, а у вівторок вилетить з командою до Ізраїлю на Кубок Першого каналу, так само як і Юссуф, який не потрапив у заявку збірної на Кубку Африки.

- Агент зенітовця Андрія Аршавіна не пожартував, сказавши, що він може перейти в "Динамо"?

- Ні, ми не цікавимося цим гравцем.

- Як сприйняли заяву свого брата, що звільнення Михайличенка з "Динамо" у 2004-му, можливо, було помилкою?

- Це думка президента ФФУ. Я вважаю, що тоді вчинив абсолютно правильно.

Газета Сегодня

Зараз ви читаєте новину «"Трансфер Ротаня направлений на те, щоб не втратити гравця збірної"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути