Ексклюзиви
понеділок, 17 січня 2011 12:22

"Суарес не підходить таким командам, як "Шахтар" - Луческу

"Суарес не підходить таким командам, як "Шахтар" - Луческу

Півфіналіст ЧС-2010 23-річний форвард "Аякса" Луіс Суарес, за якого "Ліверпуль" і "Тоттенхем" готові викласти понад 20 млн євро, кинув камінь у город "Шахтаря".

"Я відхилятиму будь-яку пропозицію від клубів типу "Шахтаря" чи "Зеніту", які готові дати тобі мішок грошей, - сказав уругваєць британському Mirror. - Я одержимий ідеєю завойовувати трофеї. Це моя філософія".

"По-перше, я ніколи не просив купити Суареса. По-друге, якщо ви порівняєте "Шахтар" з "Аяксом", то зрозумієте, що уругваєць помилився. Ми зараз сильніше, - сказав коуч гірників Мірча Луческу, нагадавши, як в сезоні -2009 донеччани здолали "Марсель", який перед тим вибив з Кубка УЄФА амстердамців. - Перемоги "Аякса" в далекому минулому. Зараз гримлять "Барселона", "Реал", "МЮ". А в матчах з "Динамо" "Аяксу" дуже і дуже пощастило, тому що кияни грали значно краще і саме вони заслуговували місця в ЛЧ.

Я поважаю Суареса, він великий гравець. Але з його ментальністю, мовляв, я-зірка, він не підходить таким командам, як "Шахтар" і "Зеніт". Може, тому, що він некомандний гравець. Не знаю, чому він так сказав. Це атака проти нашої команди. І це неправда. Він каже, що гравці у Східній Європі отримують значно більше, ніж в "Аяксі". Я так не думаю. До того ж Суарес не розуміє, що інші команди виходять на гарний рівень і що буде з футболом Східної Європи в майбутньому.

Зараз команді зі Східної Європи не під силу виграти ЛЧ - але в майбутньому це можливо для "Зеніту", "Спартака", "Динамо", "Дніпра", "Металіста", "Шахтаря". Виграти ЛЧ вже у цьому сезоні? Я не хочу жартувати зі своїми гравцями і уболівальниками. Нам важливо йти степ бай степ. В останньому матчі у нас було 5 гравців молодше 21 року. У кого на такому рівні в Європі грає стільки молоді? Ні в кого. Майбутнє - за нами.

Суарес цього не розуміє. Не думаю, що зараз він краще будь-кого з наших футболістів. Мої підопічні повинні бути впевнені в собі. Тому я й попросив нікого взимку не купувати. Вони можуть зробити більше, ніж вже зробили. А якщо б зараз когось купили, хлопці могли б припустити, що не гідні цього рівня і наших надій на майбутнє".

"Упевнений, через 10 років український і російський чемпіонати гратимуться взимку з перервою лише на місяць, як у Німеччині. Будуть нові стадіони, з хорошими умовами для вболівальників. Коли в нас буде такий же календар, як у західних першостей, різниця в рівні ліг зникне взагалі", - додав Містер.

Тим часом, головний тренер амстердамського "Аякса" Франк де Бур готовий відпустити нападаючого команди Луїса Суареса, якщо надійде пропозиція від сильного клубу.

Нагадаємо, що в послугах 23-річного форварда збірної Уругваю зацікавлені відразу три англійські клуби - "Ліверпуль", "Арсенал" і "Тоттенхем".

За матеріалами Сегодня, Телеканал Спорт

Зараз ви читаєте новину «"Суарес не підходить таким командам, як "Шахтар" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути