понеділок, 15 червня 2009 12:40

"Сокіл" підписав першого новачка

"Сокіл" підписав першого новачка

Першим новачком "Сокола" в нинішньому міжсезонні став центрфорвард збірної України Артем Гніденко. Уродженець Харкова дав свою згоду на перехід з "Вітебська", де 29-річний хокеїст відіграв останні три сезони. На батьківщину Гніденко повертається в статусі найкращого бомбардира "Вітебська" - 48 (19+29) очкок у 55 матчах білоруської екстраліги.

- Артеме, з поверненням! Через три роки ви знову приміряєте светр "Сокола".

- Ви не уявляєте, як я радий повернутися в рідний клуб! Завжди хотів грати в Києві, але на три роки довелося побувати в шкірі легіонера. Сподіваюся, "Соколові" буду потрібний довгі роки.

- Не бентежить, що з гравцями "Сокола" досі не розрахувалися по зарплаті за попередній сезон?

- Думаю, все буде нормально і з хлопцями незабаром розрахуються. У "Вітебську", наприклад, теж "зависла" пристойна сума по преміях. Зі мною ще за бонуси не розрахувалися... Загалом, під час кризи багато клубів зіткнулися з проблемою фінансування.

У Білорусії, до речі, з нового сезону всім командам "обрізали" бюджет на 30 відсотків. Плюс хокеїстам ще і 12-процентний податок доводилося платити, тому сума зарплати вимальовувалася зовсім не така, на яку розраховуєш. Цей момент теж зіграв свою роль при виборі нового клубу.

- Контрактна пропозиція з Києва задовольнила ваші "апетити"?

- Цілком. У фінансовому питанні я трішки виграю при переході в "Сокіл". Плюс і побутові питання грають важливу роль. Дітей треба визначати в садок, школу. Потішило і те, що в Києві знову прокинувся інтерес до хокею, помінялося керівництво ФХУ і змінилося ставлення країни до хокею.

Відкритий чемпіонат Білорусії стартує в першій декаді вересня. У першості візьмуть участь 16 команд.

ХК "Сокіл"

Зараз ви читаєте новину «"Сокіл" підписав першого новачка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути