субота, 12 квітня 2008 11:22

"Салават Юлаєв" вперше став чемпіоном Росії з хокею

Уфімський "Салават Юлаєв" став володарем золотих медалей чемпіонату Росії з хокею сезону-2007/08. У вирішальному (п"ятому) матчі фінальної серії з "Локомотивом", який відбувся 11 квітня в Уфі, "Салават" здобув перемогу з рахунком 4:1. Уфімський клуб став чемпіоном країни вперше в своїй історії.

У вирішальному матчі серії господарі відкрили рахунок вже на третій хвилині першого періоду, реалізувавши більшість. Андрій Кутєйкін завдав потужного кидка від синьої лінії, а Костянтин Кольцов, який знаходився на п"ятачку, підставив ключку і переправив шайбу у ворота "Локомотива". Ярославці відігралися через десять хвилин, коли Олексій Кудашов кистьовим кидком з середньої дистанції "пробив" воротаря "Салавата" Олександра Єрьоменка.

У другому періоді команди не закинули жодної шайби, а на початку третьої 20-хвилинки грубої помилки припустився голкіпер "Локомотива" Семен Варламов. Воротар невдало зіграв за воротами, шайба потрапила до Міхала Мікески, він віддав передачу Володимиру Антипову, якому залишалося не промазати по порожніх воротах.

Третю шайбу у ворота "Локомотива" закинув Олександр Пережогін. Форвард уфімської команди ввійшов до зони суперника і наніс точний кистьовий кидок під перекладину. Остаточний рахунок (4:1 на користь "Салавата Юлаєва") встановив Олексій Мєдвєдєв, якому вдався кидок у верхній кут з незручної руки.

Тренер "Салавата" Сергій Міхалєв, який з різними командами провів близько 500 матчів в чемпіонатах Росії, виграв першість країни вперше в своїй кар"єрі. Бронзові медалі чемпіонату дісталися магнітогорському "Металургу".

Lenta Ru
Зараз ви читаєте новину «"Салават Юлаєв" вперше став чемпіоном Росії з хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути