середа, 02 грудня 2009 16:15

"Шахтар" став машиною з добування перемог" - Луческу

"Шахтар" став машиною з добування перемог" - Луческу

Цикл передматчевих заходів, присвячених поєдинку "Шахтар" - "Брюгге", який відбудеться в рамках чергового туру групової стадії Ліги Європи УЄФА, почав Мірча Луческу. Головний тренер донецької команди прийшов на прес-конференцію разом з Жадсоном.

- Складно навіть пояснити такий інтерес з боку массмедіа до прес-конференції, - відзначив наставник "гірників", дивлячись на нечисленних журналістів, які прибули на зустріч. - якби це було в Румунії, зал, напевно, не вмістив би всіх охочих сюди потрапити.

Що стосується гри, то завтра нас чекає важка гра. Звичайно, наше бажання зайняти перше місце в групі очевидне. Насамперед, це дуже престижно, по-друге, піднімає рейтинг команди. Упевнений, що завтра буде інший "Брюгге", не той, що був там, в Бельгії.

З преси і аналізу того, що відбувається в команді, можна припустити, що близько п"яти футболістів, що грали проти нас в першому матчі, завтра участі не приймуть, їх місце займуть інші. Вони від нас, напевно, не чекали такої гри, яку ми показали на їх полі. Для них, швидше за все, це було сюрпризом. Зараз нас вивчили детальніше, і на цей раз нам буде складніше.

Тим більше, на виїзді "Брюгге" грає краще, ніж удома. У гостях вони внічию зіграли з "Тулузою", обіграли "Партизан" і в гостях і вдома. Тому один з чинників, який може допомогти нам зіграти успішно, - це повний стадіон, який пожене команду вперед. Ми повинні віддати всі сили, щоб вирішити питання першого місця вже завтра.

Що стосується "Шахтаря", то були проблеми після останньої гри з Фернандіньо. Плюс Олександр Кучер, який отримав травму ще в матчі проти збірної Греції. Але він вже працює в загальній групі і готується до завтрашньої гри.

- Кучер і Фернандіньо завтра гратимуть?

- Так, вони готуються до гри.

- Ви вибиратимете склад з прицілом на майбутній матч з "Кривбасом"?

- Для нас всі ігри важливі. Найголовніше - успішно зіграти завтра, постаратися застовпити за собою перше місце в групі і спокійно готуватися до наступних матчів. У нас ще буде два дні, щоб відновитися і підготуватися до поєдинку в Кривому Розі. І до решти ігор, які нам треба провести до кінця року. "Шахтар" став машиною, якій потрібно досягати позитивного результату у всіх змаганнях. Коли ми не зібрані і не сконцентровані належним чином, нас відразу ж за це карають.

Питання Жадсону.Жадсоне, де ви черпатимете мотивацію на завтрашній матч?

Жадсон: Я вітаю всіх присутніх в залі. Незалежно від того, що ми вже забезпечили собі єврокубкову весну, для нас це дуже важливий турнір. Кожен з нас налаштовується на завтрашній матч самостійно, окрім того що нас мотивуватиме тренер. Нам потрібно підтвердити свій рівень в цьому турнірі.

- Все-таки, щоб закрити цю тему остаточно - до якого періоду у вас контракт з "Шахтарем" і які принципові зміни відбулися в "Брюгге"?

- Почну з другого питання. Що стосується завтрашньої гри з "Брюгге", то якихось великих тактичних змін не буде. Наша команда показує в Лізі Європи дуже видовищний, результативний футбол. Ми спробуємо контролювати гру. Ми дуже добре вивчили "Брюгге". Ця команда добре готова фізично.

При флангових атаках з глибини поля підтягуються в штрафний майданчик мінімум по чотири гравці середньої лінії. Спробуємо заблокувати флангові зони і спробуємо здійснювати швидкий перехід від оборони в атаку, маючи на увазі, що захисники "Брюгге" дуже потужні, рослі і, напевно, все-таки не дуже повороткі і гнучкі.

Що стосується моїх зобов"язань, то у мене з "Шахтарем" контракт ще на півтора роки. Не хотілося б, щоб повторилася ситуація, коли у мене ще залишався рік контракту і почався тиск, як це вже було. Тому хочу після закінчення цього сезону визначитися, що буде далі. Будь-якому тренерові складно працювати в останній рік. На ньому лежить вся відповідальність, немає спокою, а кожен говорить тільки про подальшого тренера.

- Пане Луческу, ось ви сказали, що немає спокою. Ми давно не питали, як ваше здоров"я?

- Я перед вами. Значить, все гаразд і жодних проблем немає. А будемо вигравати - взагалі проблем не буде. Якщо хлопці будуть виконуватиме те, про що ми з ними говоримо, думаю, мені буде набагато легше.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" став машиною з добування перемог" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути