середа, 01 липня 2009 14:15

"Шахтар" і "Динамо" тримаються у десятці найкращих клубів світу

"Шахтар" і "Динамо" тримаються у десятці найкращих клубів світу

Українські учасники півфіналу Кубка УЄФА "Динамо" (Київ) і "Шахтар" (Донецьк) залишаються в десятці кращих клубів світу за версією останнього рейтингу Міжнародної федерації футбольної історії і статистики (International Federation of Football History & Statistics - IFFHS).

Згідно з даним рейтингом, "Шахтар" зараз на 7-му місці (місяцем раніше був шостим), "Динамо" спустилося з 7-ої позиції на восьму.

Крім того, до рейтингу IFFHS увійшли ще чотири українські клуби. Харківський "Металіст" піднявся з 43-ої позиції на 42-у, Полтавська "Ворскла" стала 192-ою (місяцем раніше - 181-ою), дніпропетровський "Дніпро" пішов з 299-ої позиції на 300-у. Сімферопольська "Таврія" залишається на 346-ій сходинці.

Лідируючі позиції в рейтингу IFFHS як і раніше займають англійський "Манчестер Юнайтед" (Manchester United FC) та іспанська "Барселона" (FC Barcelona), які є сусідами на вершині з однаковою кількістю очок. 3-е місце утримує англійський "Челсі" (Chelsea FC London).

Аргентинський "Естудіантес" (Club Estudiantes de La Plata) вийшов з 8-ої позиції на 4-у, вибивши з неї англійський "Ліверпуль" (Liverpool FC), З п"ятої позиції на шосту спустився англійський "Арсенал" (Arsenal FC London).

Дев"яте місце в рейтингу утримує німецький "Hamburger SV", на десятому - як і раніше "Grеmio Foot-ball Porto-Alegrense".

За матеріалами Інтерфакс-Україна, Терикон

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" і "Динамо" тримаються у десятці найкращих клубів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути