вівторок, 22 вересня 2009 16:55

"Рубін" підозрюють у зв"язках із болгарською мафією

"Рубін" підозрюють у зв"язках із болгарською мафією

Російський клуб "Рубін" (Казань) виявився втягнутий у скандал з болгарською букмекерською мафією.

Місцеві ЗМІ провели своє розслідування і з"ясували, чим насправді був викликаний міфічний "від"їзд" до Росії чотирьох гравців клубу "Левскі". Чотирьох гравців "Левскі" - македонця Дарко Тасевські, бразильця Зе Соареша, Живков Міланова та марокканця Юсуфа Рабеха, запросило керівництво російського "Рубіна", запропонувавши власникам "Левскі" за трансфер футболістів більше 4 мільйонів доларів і пообіцявши гравцям гарні контракти.

Прибулі на переговори представники "Рубіна" вручили візитки з емблемою та адресою казанського клубу. Пізніше, по факсу, на бланку "Рубіна" прийшло і офіційна пропозиція про купівлю гравців, єдиний сумнів викликало те, що на ньому було вказано номер мобільного, а не стаціонарного телефону, але на той момент це непорозуміння нікого не зацікавило.

Переговори в Софії пройшли успішно, суми трансферу і майбутніх зарплат футболістів були узгоджені, і гравців терміново, як наполягали покупці, в суботу, 19 вересня, відправили в Москву на поглиблене медичне обстеження.

Однак потім чоловік, який представився офіційним представником "Рубіна", повідомив, що клуб готовий запропонувати гравцям зарплати більш ніж у два рази нижчі узгоджених раніше.

Футболісти відповіли відмовою. Виконавчий директор "Левскі" Костянтин Баждеков, у якого на руках були варіанти договорів, запросив зустріч з президентом "Рубіна", але отримав відмову. Зателефонувавши на наданий раніше номер телефону, Баждеков з"ясував, що він належить іншій людині.

Все це було зроблено напередодні важливого "дербі" в чемпіонаті Болгарії - з софійським ЦСКА. Втративши чотирьох ключових футболістів, "Левскі" програв з рахунком 0:2.

Фахівці вважають, що ця афера була пророблена болгарською букмекерською мафією. Так, перед початком матчу було зафіксовано, що азіатські букмекери приймали величезні суми на перемогу "армійців".

Керівники софійського клубу нині готують скаргу до прокуратури, а крім того, готові попросити допомоги в розслідуванні інциденту в Інтерполу і російських спеціальних служб, передає ІТАР-ТАСС.

LiveSport.ru

Зараз ви читаєте новину «"Рубін" підозрюють у зв"язках із болгарською мафією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути