Ексклюзиви
субота, 05 вересня 2009 21:25

"Реалізація моментів шкутильгала" - Михайличенко

"Реалізація моментів шкутильгала" - Михайличенко

Прес-конференція головного тренера збірної України Олексія Михайличенка після матчу з Андоррою (5:0).

- Завжди важко грати проти таких команд. Я говорив хлопцям, що коли команда 10 років грає з однією тактикою, вона може виглядати дуже добре. Було важко розхитати їх оборону, пройти 10 чоловік ззаду. Ми створили дуже багато моментів, але реалізація шкутильгала. Якби в першому таймі реалізували хоч би половину моментів, другий тайм не був би таким нервовим. А так, 2:0 - не зовсім достатній результат, з"явилася нервозність, і ми не забивали з трьох метрів. Але команда дуже хотіла забити якомога більше, і мабуть, це перешкодило кращій реалізації. За змістом гри вважаю, що в тактиці ми не помилилися і правильно побудували свої дії проти збірної Андорри.

- А в чому власне полягала тактика?

- Грати широко, з перекладами м"яча з флангу на фланг. Якщо ми приймали м"яч спиною до воріт, відразу його втрачали. Середина була весь час насичена, тому треба було грати через фланги. Вони грали досить грамотно і постійно застосовували колективний відбір. Але коли ми швидко розігрували м"яч, виникали небезпечні моменти. Також ми робили ставку на стандартні положення, але тут реалізували далеко не все, що могли. Я не говорю про пенальті.

- Чого чекати від гри збірної в Мінську?

- Ми подивимося обидві їх ігри з хорватами і розберемо їх гру, але, звичайно, ми їдемо за очками, адже ми виходить на фінішну пряму. Зараз в кожній грі треба добиватися результату.

- Ви не ризикували, випускаючи на поле гравців з жовтими картками?

- Ризикували. Андорра дуже артистична і могли спровокувати наших гравців. Але це могло трапитися, оскільки після першого тайму рахунок був не дуже впевненим.

- Дебют Кобіна і Ярмоленка вдався?

- Звичайно, це був ризик, але ми постаралися їх налаштувати, і їх дебют вдався - вони виглядали упевнено. Андрій так взагалі гол забив.

- Ви не вважаєте, що треба було краще наситити середню лінію, а не ставити в старті 4 нападаючих?

- Напевно, у мене не така освіта як у Вас... Мілевський грав сьогодні опорного. І якщо розглянути структуру гри, то вважаю, то тактика була вибрана вірно.

- Після сьогоднішнього матчу чи є у Вас бачення стартового складу в Мінську?

- Зможу сказати тільки подивившись гру білорусів з хорватами і послухавши Веремєєва, який дивиться цю гру вживу.

Динамоманія

Зараз ви читаєте новину «"Реалізація моментів шкутильгала" - Михайличенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути