неділя, 01 листопада 2009 11:45

""Карпати" заслужили це очко" - Газзаєв

""Карпати" заслужили це очко" - Газзаєв

Валерій Газзаєв, головний тренер "Динамо", прокоментував нічию з львівськими "Карпатами":

- Звичайно, я дуже жалкую, що ми сьогодні втратили два очки. Гра складалася для нас дуже складно: пропустили контратаку на перших хвилинах, згодом було багато моментів для взяття воріт, але, на жаль, не було реалізації. А "Карпати" заслужили це очко завдяки своїй високій самовіддачі.

- Погода внесла якісь корективи у сьогоднішню гру?

- Ні, не думаю. І в першому, і в другому таймі гра проходила за нашої великої переваги, створювалося багато моментів, але бувають такі дні та матчі, коли не виходить з реалізацією. А так - чудова погода, прекрасне поле, тому немає сенсу шукати в цьому причину того, що ми сьогодні не виграли. Винити необхідно самих себе.

- За останній час "Динамо" провело низку важких матчів. Чи не видавалося можливим дати відпочити основним футболістам у якомусь з цих поєдинків, тим самим розвантаживши гравців - як психологічно, так і фізично?

- Я вважаю, що ми повинні награвати стартовий склад. Так, у нас напружені ігри, але якщо у нас є амбіції грати як в національній першості, Кубку, так і в Лізі чемпіонів, то ми повинні грати в такому графіку кожен рік і звикати до нього. Необхідно правильно відновлюватися, економити сили і, природно, готуватися до кожної наступної грі. Перехідних матчів не буває, і їх необхідно проводити на високому рівні. Попередній поєдинок в Донецьку ми також хотіли виграти... На жаль, з самого початку сезону ми не могли грати в оптимальному складі, оскільки було багато травмованих. Тим не менше, я думаю, ми правильно вибудували свою підготовку, стабілізуємо склад, вводимо багато нових гравців, в тому числі тих, які тільки відновилися після травм. А шукати причини невдач в тому, що ми граємо через два дні на третій і через три - на четвертий, я вважаю помилкою.

- Ви згодні з тим, що цей матч необхідно було грати в 19 годин? Можливо, варто було його перенести на більш ранній час?

- Ми хотіли перенести матч на 15 годин, але нам відмовили. Природно, я вважаю, що пізньої осені та ранньої весни оптимальний час для проведення матчів - це 15 годин.

- Чи не здається вам, що Шевченко набрав гарну форму, а багато гравців, навпаки, виглядають гірше, ніж на початку сезону?

- Андрій у черговий раз підтвердив, що є гравцем найвищого міжнародного рівня. Незважаючи на те, що він пропустив досить багато часу, за рахунок надзвичайно професійного підходу до справи, за рахунок своєї майстерності він з кожним матчем грає все краще і краще. Це і є його рівень, а іншим гравцям необхідно тягнутися за ним. Андрій є хорошим прикладом для тих же Ярмоленка, Гармаша, Кравця, інших молодих футболістів, як треба тренуватися і грати в кожному окремому епізоді.

- Не підводять вас ті, кому ви довіряєте? Ви випускаєте Гармаша, Ярмоленко, Кравця, а вони не дають жодного результату...

- "Терпіння, мій юний друг, терпіння". Це те, що потрібно тренеру. Щоб той же Гармаш виріс, він повинен пройти через ось такі матчі.

- Чи не збирається клуб подавати апеляцію на дискваліфікацію Вукоєвича?

- Дійсно, рішення про його дискваліфікації мені здається несправедливим. Ми вже подали апеляцію, але наскільки нам підуть назустріч - сказати складно. З іншого боку, видалення Пашаєва і Вукоєвича абсолютно непорівнянні, і Огнєн не заслуговував настільки суворого покарання, адже з його боку не було грубого порушення з ризиком нанесення травми супернику. Але ми люди законослухняні, тому змушені чітко виконувати всі вказівки.

- Ви довго не приходили на прес-конференцію. Відкрийте секрет, про що розмовляли з підопічними?

- Це наші внутрішні справи - я оголошував режим подальших до матчу з "Інтером" днів.

- Чи не здавалося вам з боку, що футболісти подумки ще не відійшли від матчу з "Шахтарем", але в той же час частково вже перекинулися на майбутній двобій з "Інтером"?

- Я так не думаю. Такі ігри, як з "Шахтарем", вважаю, є окрасою національної першості, коли грають провідні клуби країни, причому на досить високому емоційному рівні. Ми повинні вміти переходити від кубкових ігор до матчів у національному чемпіонаті. Ми і в Донецьку хотіли виграти, але не вийшло, оскільки, об"єктивно оцінюючи, "Шахтар" у той вечір грав краще. Хотіли виграти сьогодні, оскільки допустили багато технічного браку на завершальній стадії атак. Ліга чемпіонів - зовсім інший турнір, тому не можна говорити про те, що футболісти подумки були в майбутньому матчі з "Інтером".

ФК "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «""Карпати" заслужили це очко" - Газзаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути