понеділок, 28 вересня 2009 12:59

"Проти "Барселони" зіграємо оптимальним складом" - Газзаєв

"Проти "Барселони" зіграємо оптимальним складом" - Газзаєв

Напередодні вильоту до Барселони головний тренер "Динамо" Валерій Газзаєв поділився своїми думками з приводу майбутньої зустрічі з чемпіоном Іспанії.

- Чи можливо взагалі змагатися з тренерським штабом "Барселони" в довжині і якості лавки запасних?

- Безумовно, на провідних гравців клубів, які виступають в національних турнірах, єврокубках, а також захищають кольори своїх збірних, припадає дуже велике навантаження. Будь-яка команда, яка бере участь у Лізі чемпіонів, зобов"язана це враховувати і намагатися комплектуватися таким чином, щоб мати у своєму розпорядженні необхідну кількість виконавців для проведення мінімізованої ротації.

- Період дозаявок в Україні закінчився, клубний лазарет "Динамо" майже спорожнів. Чи означає це, що кадрова обойма, яка знаходиться у вашому розпорядженні, вас цілком влаштовує?

- Думаю, що так. Зараз в загальній групі тренуються і Михалик, і Кравець. Є ще й Каддурі, але він, на жаль, видужає лише до закінчення першого кола. З огляду на все вищесказане, екстреного підсилення колектив не потребує.

- Не можу не поставити питання про стан Шевченка. Чи є якась оновлена інформація з приводу його перспектив на "Камп Ноу"?

- Андрій пройшов поглиблене обстеження у окулістів і невропатологів. Струсу, слава Богу, не виявлено, сітківка ока не пошкоджена, і це дає йому шанс розраховувати на участь в матчі в Барселоні. Принаймні, готується до цієї зустрічі Шевченко нарівні з іншими партнерами по команді.

- Чи доводилося вам спостерігати останні ігри "Барселони", і як би ви оцінили сьогоднішній стан каталонського клубу?

- Звісно, я бачив матчі каталонців і з "Расингом", і з "Малагою". Команда дуже сильна, на сьогоднішній день, мабуть, найкраща в світі. Тим не менше, будемо спокійно і цілеспрямовано готуватися до цієї зустрічі.

- Для вас принципово важливо, хто з форвардів "синьо-гранатових" вийде у вівторок на полі " Камп Ноу"?

- Справа в тому, що "Барселона" - досить укомплектована команда, і розмови на цю тему не мають особливого сенсу. Але, по-перше, ми допускаємо наявність однієї-двох замін у складі іспанського гранда.

А по-друге, всі ці пересуди в пресі з приводу травм Ібрагімовича або Анрі ще ні про що не свідчать. Як би там не було, об"єктивної інформації про ступінь їх пошкодження ми не маємо, але в цілому, склад "Барселони" бачиться мені передбачуваним.

- Блискуча форма Ліонеля Мессі наводить жах на суперників "синьо-гранатових". У вас є якісь ідеї з приводу способів нетрайлізаціі аргентинського вундеркінда, або ж ви вважаєте персональну опіку не дуже ефективною?

- Треба вдало зіграти проти всієї команди, оскільки на кожній позиції в складі у "Барселони" виступають не тільки великі майстри, але ще й дуже грамотні тактично і виключно дисципліновані виконавці. Це одна з головних особливостей і основний козир у діях каталонського клубу.

- Для будь-якого гравця матч з "Барселоною" на "Камп Ноу" - це маленький психологічний стрес. Чи означає це, що ви зробите ставку виключно на досвідчених виконавців?

- Ми поставимо той склад, який вважаємо оптимальним на даний момент. Глобальних змін не передбачається, та й потім робити їх було б не зовсім вірно. Ну а вибір тактики буде залежати від готовності кожного гравця.

Нагадаємо, що матч "Барселона" - "Динамо" відбудеться 29 вересня на "Камп Ноу". Початок гри - 21:45.

За матеріалами "СЭ в Украине", ТСН

Зараз ви читаєте новину «"Проти "Барселони" зіграємо оптимальним складом" - Газзаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути