пʼятниця, 18 січня 2008 12:46

"Представники Дона Кінга готові прийняти мене під крило"

Чемпіон WBO в першій середній вазі українець Сергій Дзінзірук не зміг провести захист свого титулу проти чеха Лукаша Конєчни через травму. Поєдинок скасували другий раз підряд, оскільки раніше на ринг з тієї ж причини не зміг вийти суперник українця. Дзінзірук розповів про свої плани на майбутнє, оскільки у боксера закінчується контракт з німецькою компанією Universum Box-Promotion.

Бій з Конєчни буде останнім вашим боєм за "Універсум"?

- Хороше питання, оскільки після бою з Конєчни у мене закінчується контракт з німецьким клубом. Але відповісти на це питання однозначно я поки не можу. Ми домовилися з "Універсумом", що після цього бою сядемо за стіл переговорів і обговоримо моє майбутнє, можливі умови підписання наступного контракту. Мені сказали, що "Універсум" готовий запропонувати мені якнайкращі умови, тільки щоб я і далі виступав за цей клуб. Але точно все стане відомо тільки після поєдинку. Не приховуватиму - у мене є і інші цікаві пропозиції.

- Окрім фінансових умов нового контракту, на яких ще важливих пунктах ви наполягатимете?

- В новому контракті обов"язково повинно бути вказано, що клуб зобов"язаний організовувати мені щонайменше два поєдинки на рік і один з них найближчим часом повинен відбутися в Америці. Зізнаюся, відчуваю, що я вже засидівся в Німеччині, хочеться спробувати свої сили в США в поєдинках з іншими сильними боксерами.

- Правда, що з вами вже контактували представники Дона Кінга?

- Час від часу надходять дзвінки від різних промоутерських компаній, вони цікавляться моїми планами. Дзвонили і ті, хто безпосередньо працює з Доном Кінгом, вони готові обговорювати зі мною умови переходу під їх крило. Але знову ж таки - після бою з Конєчни. Тоді можна вести предметні бесіди про підписання контракту з ними і про переїзд до Америки.

- Недавно оголосили про створення в Україні промоутерської компанії К-2. Вона відповідає вашому рівню?

- Поки що важко оцінювати її діяльність. Люди тільки об"єдналися, тільки почали разом працювати. Я дуже радий, що така компанія нарешті з"явилася, адже це повинно дати поштовх нашим боксерам, які виступають в Україні. А досвід Віталія і Володимира Кличків, які до цієї компанії мають безпосереднє відношення, і повага до них в боксерському світі, я думаю, принесуть свої плоди - вони зможуть організовувати хороші бої в Україні для наших боксерів. Ми говорили з ними про це, але поки ні до чого не прийшли, тому нічого конкретно сказати не можу.

- К-2 вже організувала чемпіонський бій для Юрія Нужненка, на якому ви були секундантом. Розкажіть, яка була атмосфера в команді Нужненка?

- Просто чудова. У мене була можливість побувати на поєдинку, і я таким чином підтримав Юру. Ми з самого початку настроювалися тільки на перемогу і знали, що боксувати з французом у Франції - дуже важко. Це стосується і ставлення суддів, і тиску місцевої публіки. Тому заряд був на перемогу з істотною перевагою. Юрі потрібно було показати всі свої кращі боксерські якості. І бій дійсно виявився класним. Я дуже радий, що він став чемпіоном світу, сподіваюся, він відстоюватиме це звання і надалі, і ще не раз стане чемпіоном.

- Вам треба вже вп"яте відстоювати чемпіонський титул. Ще не набридло?

- Це моя професія, мій заробіток. Звичайно, хочеться побоксувати і з іншими чемпіонами, спробувати замахнутися на інший пояс. Але поки повинен захищати те, чого вже добився.

- Що легше - боротися за чемпіонський пояс або відстоювати його?

- Коли я ще не був чемпіоном, думав: ось стану ним і все - завдання виконане, буде набагато легше. Вийшло навпаки. Коли ти чемпіон, відповідальності більше, напруги більше, всі хочуть відібрати у тебе цей титул, а ти повинен його утримувати, постійно доводячи всім, що ти найсильніший.

"Аргументы и Факты в Украине"
Зараз ви читаєте новину «"Представники Дона Кінга готові прийняти мене під крило"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути