Ексклюзиви
четвер, 15 жовтня 2009 11:44

"Попереду в нас наступний старт" - Михайличенко

"Попереду в нас наступний старт" - Михайличенко

Після перемоги над Андоррою головний тренер збірної України Олексій Михайличенко поділився своїми враженнями про минулий матч і розповів про можливих суперників українців у плей-офф.

Прокоментуйте заміни. Вони були пов"язані з бажанням уникнути жовтих карток для гравців, які до гри вже мали в своєму пасиві попередження?

Рахунок дозволяв дати можливість пограти запасним футболістам. Тим більше, ми прекрасно знали, що хлопці можуть підсилити гру. Все-таки важко витримати матч з англійцями в сумі з важким перельотом. Тому сьогодні ми намагалися оновити склад, наскільки це було можливим. У порівнянні з матчем проти англійців в Андоррі у нас була інша тактична побудова, більше акцентована на атаку. Саме тому в складі з"явилися Гусєв і Ярмоленко. Але факторів, які пояснюють заміни, багато. Тут і та ж проблема, що багато наших гравців "висіли" на картці. Зокрема, Шевченко і Мілевський. Звичайно, ми не могли замінити всіх, але за ключовими позиціями ми намагалися перестрахуватися. Крім того, хотілося, щоб повернувся до ладу Алієв, відчув гру. І він чудово в неї ввійшов. Так само, як і Селезньов, який міг забити більше, ніж один м"яч. Мені здається, хлопці вийшли з великим бажанням і зіграли так, як треба.

Під час вчорашньої тренування пошкодження спини отримав Олександр Шовковський. Наскільки воно серйозне?

Напевно, позначилося довге сидіння під час дороги з Києва до Андорри. Судячи з усього, у Сашка посилилася мікротравма, яку не так давно залікував. Поки не можна точно сказати, на який час він вибув. Звичайно ж, дуже б не хотілося, щоб це був тривалий термін, тому що і справді Шовковський знаходиться в прекрасній формі. Не буду від вас приховувати, спочатку планувалося, що місце у воротах у сьогоднішньому матчі займе саме Шовковський. Але так сталося, що отриманою вчора травмою він не залишив нам вибору.

Перед вами як головним тренером стояла дилема: з одного боку, потрібні очки, з іншого боку - в якому ще матчі, як не проти збірної Андорри випускати на поле молодих гравців?

Але ж у цьому двобої і так вийшло не так мало молодих гравців. Хачеріді, Ракицький... Звичайно, така дилема була, тому ми постаралися якомога більше освіжити склад. Зокрема, з"явився на полі Михалик. Ми анітрошки не сумнівалися в тому, що він досить добре зіграє в амплуа опорного півзахисника - він на цій позиції вже пробувався. До того ж гра центрального захисника і функції Михалика в сьогоднішньому матчі дуже схожі. Крім того, ми знаємо, що це креативний футболіст, який зможе спрацювати на атаку. І в принципі, ми не помилилися. Розраховуючи на більш агресивну гру в атаці, ми поставили до складу Гусєва і Ярмоленко. Такий крок також в якійсь мірі себе виправдав. Так що, повторюся, по можливості, ми намагалися освіжити склад. При цьому у нас були варіанти зміни гри: у запасі були Селезньов, Гоменюк, Алієв. Це футболісти, які націлені на атаку. Я вже не кажу про Гая та Ротаня, можливості яких нам прекрасно відомі. Тому в нас було декілька варіантів зміни гри на випадок, якщо вона буде складатися не так, як треба.

Усе вже закінчилося, і тому питання: кого б ви хотіли бачити суперником по стиковим матчам?

Як раз все тільки починається. (Сміється). Попереду в нас наступний старт. Що ж до вашого запитання, то на нього важко відповісти. Слабких суперників все одно не залишилося. Вгадати, хто кращий, а хто гірший - просто нереально. Тому просто будемо чекати результатів жеребкування, збирати інформацію про всіх можливих суперників. Звичайно, дуже шкода, що ввели правило розсіювання команд відповідно до їхнього рейтингу. Мені ця ситуація трохи незрозуміла. Якщо рішення приймається, то це має відбуватися до початку відбіркового циклу, а не в його середині. Тому це наштовхує на якісь думки. Але якщо закон прийнятий, треба йому підкоритися. А передбачити, який суперник більше підходить, чесно кажучи, нереально. У всякому разі, я таку оцінку зараз зробити не можу.

Dynamo.kiev.ua

Зараз ви читаєте новину «"Попереду в нас наступний старт" - Михайличенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути