Ексклюзиви
понеділок, 01 червня 2009 08:14

"Піттсбург" Федотенка програв другий матч фіналу Кубка Стенлі

"Піттсбург" Федотенка програв другий матч фіналу Кубка Стенлі

Клуб НХЛ "Детройт Ред Вінгс" оздобув перемогу над "Піттсбург Пінгвінс" в другому матчі фінальної серії Кубка Стенлі. Хокеїсти "Детройта" змогли обіграти суперників з рахунком 3:1. Матч відбувся за океаном увечері 31 травня (рано вранці 1 червня за київським часом).

Рахунок в матчі був відкритий під завісу першого періоду: "Піттсбург" реалізував більшість за три з половиною хвилини до кінця стартової двадцятихвилинки. Гол був записаний на рахунок російського нападаючого "Пінгвінс" Євгена Малкіна. Асистували форвардові молодий канадський нападаючий Кріс Летанг і ветеран НХЛ Біл Герін.

Проте, більше хокеїстам "Піттсбурга" відзначитися по ходу другої фінальної зустрічі не вдалося. "Детройт" зрівняв рахунок на початку другого періоду, а на 11-хвилині вийшов вперед. Шайби у складі "Ред Вінгс" закинули шведський захисник Джонатан Еріксон і фінський нападаючий Валттері Філппула.

Остаточний рахунок зустрічі був встановлений на 3-ій хвилині третього періоду, коли форвард "Детройта" Джастін Абделькадер засмутив голкіпера "Піттсбурга" Марка Андре Флері. В ході матчу воротар "Пінгвінс" відбив 23 з 26 кидків, а його візаві Кріс Осгуд парирував 31 шайбу.

Перший матч фінальної серії Кубка Стенлі сезону-2008/09 відбувся 30 травня. "Детройт" обіграв "Піттсбург" також з рахунком 3:1. Таким чином, "Ред Вінгс" повели в серії - 2:0. Наступна зустріч цих команд призначена на 2 червня.

Кубок Стенлі, фінал, другий матч

"Детройт" - "Піттсбург" - 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

0:1 - Малкін (Летанг, Герін) - 16:50 ГБ

1:1 - Еріксон (Гудлер, Хельм) - 24:21

2:1 - Філппула (Холмстрем, Хосса) -30:29

3:1 - Абделкадер (Холмстрем) - 42:47

Воротарі: Осгуд 31/32 - Флері 23/26.

Рахунок в серії: 2-0

За матеріалами Лента, Турнир

Зараз ви читаєте новину «"Піттсбург" Федотенка програв другий матч фіналу Кубка Стенлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути