понеділок, 08 червня 2009 10:04

"Від перемоги нас відокремлювали два сантиметри" - Білич

"Від перемоги нас відокремлювали два сантиметри" - Білич

Головний тренер збірної Хорватії Славен Білич після нічиї з Україною (2:2) в матчі кваліфікації ЧС-2010 оцінив гру його команди і шанси хорватів на поїздку на чемпіонат світу 2010 року.

"Насамперед я хотів би подякувати гравцям своєї команди за чудово проведений матч, а наших уболівальників - за таку ж прекрасну підтримку. З іншого боку, я не можу бути повністю задоволеним грою збірної Хорватії, тому що ми не зробили те, що запланували.

Проте, я вдячний гравцям, оскільки все-таки половину матчу вони провели непогано. Мабуть, нам не вистачило концентрації. А від щастя нас відокремлювали два сантиметри.

Якщо розділити гру на дві частини, то в першому таймі українська збірна була набагато живіша, небезпечніше, цікавіше. І хоч з перших хвилин вдалося повести в рахунку, вже на 15-ій хвилині ми на тренерській лавці задумалися про те, що ж нам робити далі. В центрі поля у нас утворилася свого роду дірка, і її треба було ліквідовувати. Саме тому з перших хвилин другого тайму ми випустили на поле Вукоєвича і Леко.

Ми спробували вирішити проблему за рахунок моторики, агресії. У результаті нам вдалося збалансувати нашу гру, і після перерви умови диктувала вже збірна Хорватії. Ми діяли набагато цікавіше, агресивніше і сильніше за суперника, але на жаль пропустили другий м"яч. Ну а найбільше розчарування звичайно ж від того, що ми упустили ряд прекрасних можливостей для того, щоб забити третій м"яч.

Збірна України гратиме із збірною Англії вдома, а не на виїзді. Це велика різниця. Нас же чекають два непрості матчі зі збірною Білорусії. Але якщо ми гратимемо так, як з українцями, і при цьому у нас буде трохи більше везіння, то шанси зайняти друге місце - абсолютно реальні. Більш того, теоретично ми можемо зайняти і перше місце. Але практично це завдання навряд чи вдасться вирішити.

Чи може збірна Білорусії вклинитися в суперечку збірних України і Хорватії за друге місце в групі? Вона вже вклинилася. Про це можна судити хоч би з турнірної таблиці. Крім того, збірна Білорусії має двічі зіграти із збірною Хорватії і один раз - із збірною України.

Причому два з трьох цих матчів білоруси проведуть на своєму полі. Отже збірну Білорусії вже потрібно враховувати", - цитує Білича UA-футбол.

Зараз ви читаєте новину «"Від перемоги нас відокремлювали два сантиметри" - Білич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути