Ексклюзиви
пʼятниця, 02 жовтня 2009 08:49

"Немає сенсу коментувати гру" - Луческу

"Немає сенсу коментувати гру" - Луческу

Традиційно своє післяматчеве спілкування з пресою головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу почав з короткої оцінки минулого матчу. "Гірники" перемогли "Партизан" з рахунком 4:1.

- Думаю, сенсу в коментарях немає. Спектакль був і на полі, і на трибунах стадіону. У такій грі складно оцінювати гравців, всі зіграли на високому рівні. Я задоволений всім, що відбувалося сьогодні на полі. Окрім добрих слів в адресу своїх футболістів, я хотів би подякувати вболівальникам, вони сьогодні добре "вболівали" - завдяки їм цей спектакль і вийшов.

- На якій все-таки позиції, на вашу думку, повинен грати Ярослав Ракицький?

- Він спочатку почав грати ще в другій команді лівого центрального захисника, в молодіжній національній збірній він грає на позиції опорника, у нас він в цьому амплуа жодного разу не зіграв. Я відразу побачив у ньому якості центрального захисника. І тому я наполягав і говорив президентові, що можна спокійно віддавати Дмитра Чигринського, оскільки на його місце є хороша заміна. Тут він діяв лише на позиції центрального захисника.

Багато гравців поміняли свої амплуа. І Хюбшман грав центрального захисника, і Даріо був півзахисником, а став захисником, Рац взагалі колись грав нападаючого, а я його зробив захисником. Навіть бразильці поміняли деякі позиції. Важливо, що вони грамотні футболісти, універсали, що вони пристосовуються до тих позицій, на які ми їх ставимо. Це залежить і від організації гри, і від тактичної дисципліни, і від виконання всього того, про що ми домовляємося. Заміни ми сьогодні робили на Кобіна та Іщенко для того, щоб вони відчули специфіку ігор Ліги Європи. Тому як чемпіонат України - це одне, а матчі в єврокубках - зовсім інше. Якщо колись знадобиться їх присутність на полі, важливо, щоб вони знали, що робити, і не знітилися.

- "Шахтар" свій виступ в єврокубках почав з двох розгромних перемог. Чи не розслабить це футболістів, і чи не буде важче змусити їх грати так само самовіддано, як сьогодні?

- Думаю, хлопці не розслабляться. В неділю проводимо складну гру в Дніпропетровську, в якій обов"язково потрібно брати максимум очок. Деколи складніше грати в чемпіонаті України, ніж в єврокубках, через багато проблем і через багато мотивів, які і вам теж відомі.

- Чому сьогодні ваші заміни стосувалися виключно оборонної лінії?

- Ці заміни ми зробили для того, щоб адаптувати гравців до європейського футболу і щоб у разі потреби вони спокійно могли замінити партнерів, грали в складі, нібито нічого не відбулося. В принципі, і Кобін, і Іщенко допустили декілька помилок. Тому їм потрібно якомога більше ігор проводити на високому європейському рівні.

- Містере, прокоментуйте, будь ласка, гол, забитий у ваші ворота.

- Як я вже сказав, до нього причетні були Кобін та Іщенко. Напевно, їм все-таки не вистачає досвіду виступів на високому рівні. Команда почала грати трохи по-іншому після того, як я зробив заміни. Проте, вони хороші футболісти, з хорошими якостями. Але їм потрібно ще набувати європейського досвіду.

- Домінування правого крила атаки в першому таймі - це вказівка тренера або так само собою вийшло?

- Невже ви думаєте, що те, що все відбувається на полі - це якась випадковість? Це закономірність. Не хотів би я це коментувати, адже це наші проблеми. Все відбувалося не випадково. Вивчали суперника, його комбінації, відпрацьовували все до автоматизму на тренуваннях. Зрозуміло, все робилося виходячи з індивідуальних якостей того або іншого гравця. Все це моделюється в тренувальному процесі, і добре, що багато що сьогодні було перенесено на футбольне поле.

- Містере, з трибуни здавалося, що пару разів арбітр засмутив вас. Чи так це на самому полі?

- За великим рахунком, він не сильно мене турбував. Гравці мені сказали, що був чистий пенальті - м"яч потрапив у руку Гавранчича.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Немає сенсу коментувати гру" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути