неділя, 14 червня 2009 13:05

"Не можна чіпати таку людину, як Мішель Платіні" - Беланов

"Не можна чіпати таку людину, як Мішель Платіні" - Беланов

В інтерв"ю газеті "Факти" один з найкращих радянських нападаючих Ігор Беланов в дуже різкій формі прокоментував те, що зараз відбувається в його рідній Одесі, після рішення УЄФА про відмову проведення матчів ЄВРО-2012 в Південній Пальмірі.

- Ви знаєте, що в Одесі планують акції стосовно Євро-2012. Керівництво міста не згідне з рішенням УЄФА, проте в інших містах і у ФФУ негативно оцінюють таку поведінку одеської влади. Як ви можете це прокоментувати?

- Мені, звичайно, дуже шкода, що Євро не проходитиме в нашому місті. Але це цілком закономірно. Я вже не раз говорив. Що якби наші керівники любили по-справжньому наше місто і футбол, те Євро у нас би відбулося, сто відсотків! Але після бійки кулаками не махають і чіпати зараз Мішеля Платіні - це, напевно, некоректно і не красиво, треба розбиратися глибше, треба розбиратися більше в собі, а не в тих людях, які заслужили всесвітню повагу.

Для мене взагалі дико, коли чіпають таку людину, як Платіні. Тим більше, мого друга; людини, яку я дуже поважаю і ціную. Я часто був на презентаціях разом з ним, спілкувалися, він - абсолютно прекрасна, нормальна людина.

У нас є в місті команда - "Чорноморець" - так вони взяли і забрали стадіон, і тепер цій команді не зрозуміло де грати. Ось я дивлюся, в Харкові все-таки вже стадіон готовий. І в Дніпропетровську. У Донецьку вже практично все зроблено. А у нас тільки одні розмови: "Ми... Ми... Ми...". А що ми? А що ми зробили для того, щоб тут проходило Євро? Одні тільки розмови.

Коли Мішель Платіні сюди приїжджав, можна було запросити мене - людину, яка його знає, щоб ми поспілкувалися. Так ні ж - по ресторанах, по шинках повели або куди ще - я не знаю.

Це моя особиста думка. Я вибачаюся, якщо я грубо сказав. Але зараз вже це все нікому не треба, тому що це марно. Треба було раніше думати. А те, що відбувається зараз - це частина якоїсь передвиборної кампанії, щоб згладити відмову УЄФА.

- Чи може така поведінка одеського керівництва вплинути на міжнародний імідж України і на перспективи участі України в Євро-2012?

- Звичайно, може вплинути. Тому як не можна чіпати таку людину, як Мішель Платіні. Він відомий у всьому світі, у нього божевільний авторитет. Говорити щось про нього погане - це взагалі зайве. Шкода, що Одеса не братиме участь в Євро (при всій моїй пошані до Харкова, до Дніпропетровська та інших міст). Євро-2012 в Одесі було б дуже добре - тут і море, і повітря. А керівництво міста просто взяло і зіпсувало це свято нашим людям. Тому треба щось робити з нашими керівниками, а не з Мішелем Платіні.

- Ви зараз відлітаєте...

- Це теж цікаво. Я зараз до Казахстану лечу. Люди поважають, пам"ятають. Ось Назарбаєв запрошує на свята. Просить, щоб привіз Золотий М"яч. Тобто закордоном мене поважають. А тут треба ходити до когось на уклін. А я ніколи в житті ні до кого не ходитиму на уклін. Якщо тебе не поважають в рідному місті, то що говорити?

За матеріалами газета "Факти"

Зараз ви читаєте новину «"Не можна чіпати таку людину, як Мішель Платіні" - Беланов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути