неділя, 01 серпня 2010 17:53

"На підготовку Олімпіади в Карпатах треба кілька мільярдів доларів" - експерт

"На підготовку Олімпіади в Карпатах треба кілька мільярдів доларів" - експерт

2 серпня віце-прем"єр з питань Євро-2012 Борис Колесніков приїде на Львівщину . Разом із міністорм спорту Равілем Сафіулліним та президентом НОК Сергієм Бубкою оцінюватимуть потенційні центри проведення зимової Олімпіади-2022. Відвідають селища Славське та Тисовець Сколівського району.

"Коли проводили тендер по Євро-2012, ніхто не вірив, що Львів переможе. Але ми вибороли право на проведення чемпіонату. Схожа ситуація з Олімпіадою-2022, - говорить Gazeta.ua начальник управління фізкультури та спорту Львівської обладміністрації Юрій Майборода.

Центром Олімпіади дуже хоче стати Івано-Франківщина. Але альтернативи Львівщині немає, зауважує чиновник. У Львівській області краща інфраструктура, її вже удосконалюють до футбольної першості Євро-2012, Львів більш привабливий для туристів. А на Франківщині все треба починати спочатку.

"Сусідні карпатські області можуть підключитися. У нас вже є приблизний план, що потрібно зробити. З нуля доведеться лише побудувати Льодовий палац спорту для ковзанярів і проведення хокейних матчів, дві арени для керлінгу, шорт-треку і фігурного катання. У передмісті Львова можна зробити трасу зі штучним льодом для санного спорту й бобслею. Для змагань зі швидкісного спуску підходить гора Пилипець на Закарпатті. У Славському та Волосянці - інші види спорту", - перелічує Майборода.

Майборода каже, що для підготовки Олімпіади в Карпатах треба витратити кілька мільярдів доларів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"На підготовку Олімпіади в Карпатах треба кілька мільярдів доларів" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути