неділя, 08 червня 2008 17:10

"Ми не збираємося ходити голяка навколо поля"

Тренер збірної Польщі Лео Беєнхаккер вірить, що його підопічні можуть вписати нову сторінку у футбольну історію країни, коли дебютують на чемпіонаті Європи, зігравши з Німеччиною у Клагенфурті.

Голландський фахівець не сумнівається в своїй команді, хоча досі вона жодного разу не перемагала в 15 іграх зі своїми західними сусідами. Востаннє поляки з німцями зустрічалися на Кубку світу-2006, коли Беєнхаккер очолював збірну Тринідаду і Тобаго. У Дортмунді господарі, які дійшли у результаті до півфіналу, взяли гору з мінімальним рахунком. Проте перемога була здобута лише у доданий час, коли відзначився Олівер Нойвілль, який вийшов на заміну.

Беєнхаккер славиться почуттям гумору, тому і передматчева прес-конференція вийшла живою і веселою.

- Я знаю, що Польща ніколи не обігрувала Німеччину. Але вже якщо ми говоримо про історію, можна пригадати і те, що команди ніколи не зустрічалися в рамках цього турніру, - вказав тренер. - Ми знаємо, що у 1996 році Німеччина стала чемпіоном. Але з тих пір вона не виграла на Євро ні єдиного матчу. Раз у нас з вами тут урок історії, то я виконав своє домашнє завдання.

Беєнхаккер, який незадовго до старту втратив через травму третього кіпера Томаша Кущака і хавбека Якуба Блащіковські, також сказав:

- Наша підготовка нічим не відрізнятиметься від підготовки до відбіркових матчів. Ми не робитимемо все по-іншому, тільки тому, що ми тепер на Євро. Отже, ми не збираємося ходити голяка навколо поля або щось у цьому стилі. Займатимемося за звичною програмою. А потім вирушимо, тра-ля-ля [співає], на стадіон. Грати теж будемо в стилі "тра-ля-ля". Правда, не знаю, чи буде "тра-ля-ля" після матчу.

Коли команди зустрічалися на Кубку світу-2006, нинішній тренер збірної Німеччини Йоахім Льов був асистентом Юргена Клінсманна. За його словами, під керівництвом Беєнхаккера поляки за два роки зробили помітний крок уперед.

- У порівнянні з 2006 роком у Польщі набагато сильніша команда, - сказав Льов про суперника, який вийшов на Євро з першого місця у відбірковій групі А. - Поляки додали і у відбірковому циклі діяли вище за всякі похвали. Мене вразили сила і сміливість їх команди. Плюс, вони показують дуже стабільну гру. В плані компактності, настрою і волі до перемоги це, на мій погляд, видатна команда.

Льов з радістю повідомив, що всі його підопічні готові до гри, і додав:

- Ми знаємо про сильні сторони збірної Польщі, і я вірю, що ми зможемо використовувати ці знання собі на користь. Якщо ми зможемо диктувати швидкість гри, то будемо в змозі показувати свій футбол і робити це вільно.

Льов також сказав, що необхідність вибору стартового складу не позбавила його сну в ніч перед грою.

ru.euro2008.uefa.com

Зараз ви читаєте новину «"Ми не збираємося ходити голяка навколо поля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути