субота, 03 жовтня 2009 10:58

"Місце збірної України лише у групі А" - Захаров

"Місце збірної України лише у групі А" - Захаров

Новий головний тренер збірної України з хокею Михайло Захаров поділився планами про те, якою він бачить національну збірну України.

- Зараз у мене 47 кандидатів у збірну України. Перший збір хочу почати з молодими хокеїстами. Хочу зібрати перспективну молодь і подивитися – чим вони "дихають"? Моя думка, що треба все-таки вводити молодих хлопців. В останньому матчі чемпіонату світу в Польщі, між Україною та Італією, українські гравці непогано грали. Неодноразово переглянув цей матч на відео, складно навіть знайти якусь точну причину програшу... Була не правильна реалізація в більшості: як 5 в 4, так і 5 у 3.

Моя думка, що місце збірної України лише у групі "А", де вже грають Білорусь, Латвія і Казахстан, хоча вважаю, що традиції українського хокею набагато сильніші, ніж в цих країнах.

- Ну, зараз навряд чи ....

- Є закладена база – щось вже було... Білоруси ж таки змогли створити хороший хокей, чому б українцям не зробити те ж саме?

- У збірній України вже був невдалий досвід на чемпіонаті світу в Японії, коли Володимир Голубович тренував національну збірну України і зарубіжний клуб – латвійський "Металлургс". Чи не завадить Вам суміщення посад головного тренера збірної і "Юності"?

- Ні. Бикову ж не заважає суміщати посади головного тренера збірної Росії і наставника уфимського "Салават Юлаєв"?

- Але Биков проглядає у КХЛ всіх кандидатів у збірну.

- Він зараз він не бачить толком кандидатів у олімпійську збірну Росії... І не забувайте, що базовий клуб збірної України – київський "Сокіл", грає зараз в чемпіонаті Білорусі, і хокеїсти постійно у мене на очах. Та й чотири збори – це цілком реально, щоб переглянути всіх кандидатів. Головне, щоб люди, які зі мною працювати, були зацікавлені у перемозі на чемпіонаті світу.

- Подавши заявку на посаду головного тренера збірної України, Ви в одному з інтерв"ю сказали, що якщо Вас призначать, то створите  українську п"ятірку - "спецбригаду".

- Зараз це непросто, оскільки склад команди вже укомплектований. Дуже хотів побачити Олега Шафаренка, і в той момент все б зробив, щоб він грав в "Юності". Ну і, звичайно б, "допрацював" ситуацію з парою українських захисників. Тоді можна було це вирішити, а зараз проблематично. У "Динамо" (Мінськ) зараз про Шафаренка дуже хороші відгуки, і якщо він гратиме у КХЛ, то буде удвічі сильнішим, ніж якщо б він грав у "Юності". Ще є час – подивимося. Хочу зробити трійку: Шафаренко – Матерухін – Тимченко. Матерухін і Тимченко і зараз виглядають дуже пристойно – не стоять на місці, а прогресують. Я задоволений цими хлопцями. Думаю, що все буде нормально.

- Кого Ви бачите своїми помічниками?

- Я про це ще не думав. Це можуть бути як українські, так і закордонні фахівці, які будуть працювати тільки з однією метою в голові - група "А" чемпіонату світу.

- "Сокіл" є базовим клубом збірної. Чи бачите Ви своїм помічником когось із тренерського складу цього клубу?

- Це питання треба обговорювати. Моя думка, що хтось має бути. З керівництвом і хлопцями все це обговоримо.

- Ну і все-таки – яка мета поставлена?

- Мета одна – тільки вихід до вищого дивізіону! Все інше мені не цікаво обговорювати.

За матеріалами Турнір

Зараз ви читаєте новину «"Місце збірної України лише у групі А" - Захаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути