пʼятниця, 02 лютого 2007 11:06

"Ліверпуль" купили американці

Керівництво англійського "Ліверпуля" вирішило прийняти пропозицію американського бізнесмена, власника клуба НХЛ "Монреаль Канадієнс" Джорджа Жиллетта, 68 років, про продаж команди. Співвласником клуба стане ще один американець Том Хікс.

Цього тижня "Ліверпуль" відмовив у продажу арабській компанії. Пропозиція американців, за словами виконавчого директора "мерсисайдців" Ріка Паррі, підкупала своїм лояльним ставленням до акціонерів.

Раніше американці виступали за спільне будівництво нового стадіону з "Евертоном". Це не подобалося "Луверпулю". Однак зараз Жиллетт з Хіксом відмовилися від цієї ідеї.

Крім хокейного клуба у Жиллетта є харчова компанія, банк, компанія-дилер таких мотогігантів, як "Субару", "Додж", "Крайслер" і ще цілий ряд фірм, які займаються поставкою м"яса. Він також займається меценатством. Заснував Коледж і фінансово підтримує цілий ряд освітніх програм. Його достаток оцінюють у 860 мільйонів доларів.

Том Хікс є власником клуба НХЛ "Даллас Старз", володіє правами на найкрупніше техаське родео, вважається одним з найкращих спеціалістів у області розвитку і будівництва спортивних арен, повідомляє Футбол.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Ліверпуль" купили американці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути